skip to Main Content

Osona en 5 dies

Jaciment de l'Esquerda-Roda de Ter i Les Masies de Roda-Osona Turisme- en BAIXA-©J.Santaugini-009

Viu una setmana de conte amb la teva visita a Osona per conèixer a fons tot allò que Osona té per oferir-te!

Agenda comarcal

PROPOSTA CREADA I COMERCIALITZADA PER VIATGES ALEMANY

DIA 1

Inici de l’activitat amb la visita del “Bosc de Llopart”. Exploració de la biodiversitat d’una roureda madura, reminiscència de la Catalunya prehistòrica, sorprenentment conservada a la plana de Vic.

A la tarda visita del Museu del Ter, a Manlleu. Museu de territori i societat que treballa en els àmbits de la recerca, la conservació, l’educació, l’acció cultural i la promoció turística. Inclou el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM). 

Després de sopar “Taller de recerca i identificació de cargols”

DIA 2

Visita del Bosc de Savassona i l’ermita de Sant Feliuet de Savassona. A l’entorn hi trobarem restes del neolític, com ara unes excavacions per emmagatzemar aigua i unes tombes antropomòrfiques. Al pla de Savassona hi ha uns grans blocs de roca, com ara la Pedra del Sacrifici, el Dau, la Pedra de les Bruixes i la Pedra de l’Home. (una hora i mitja de caminada fàcil). L’ermita de Sant Feliuet de Savassona (segles X-XI) és un exemple de l’arquitectura preromànica.

El Castell de Savassona, d’origen medieval, documentat de l’any 890. A prop del Castell hi trobem la Font de la Baronessa i una bauma amb una biodiversitat extraordinària, farem una ruta circular d’una hora per anar a veure la Teixeda, Espai Natural protegit, situat sobre el castell. El teix, un arbre molt singular que pot arribar fins a 20m. d’alçada, amb capçada de color verd fosc, arrodonida i molt oberta, densa, amb branques grosses i flexibles que poden arribar a terra. El teix produeix un fruit vermell, petit i carnós, és consumit per eficients dispersadors com tords, merles, gaigs, tudons, fagines i genetes.

Després de dinar amb vehicles 4×4 resseguirem els cingles de Tavertet i anirem cap a La Bora Fosca i la Cova dels Teixidors a la recerca de la bofilliel·la.

Després de sopar “Xerrada sobre els ratpenats i els virus que controlen”

DIA 3

Pujarem al Santuari de Cabrera i el Pla d’Aiats (1308m) Una magnífica talaia des d’on contemplar la Plana de Vic, el Puigsacalm, el Cadí i el Montseny. En aquesta serra neix el riu Fluvià. Hi destaquen els boscos caducifolis, principalment les rouredes i fagedes i la fauna forestal. Accedirem al cim des de Sant Julià de Cabrera. (3 hores de caminada circular).

A la tarda anirem a la La Foradada. Les escorrenties d’Aiats i Cabrera al Cabrerès nodreixen la riera de la Rotllada. Al peu de Cantonigròs serpenteja, salta i s’engorja entre cingles, en una raconada de gran bellesa coneguda com la Foradada. El nom li ve de l’esvoranc obert, com un enorme finestral, en una de les parets que l’envolten. (2 hores d’excursió).

Opcional passejada guiada des de l’Avenc a la boca inferior de la cova del Serrat del Vent i recerca d’espècies cavernícoles.

Després de sopar “Xerrada sobre biogeografia”

DIA 4

Visitarem Vic, el conjunt arquitectònic de l’Església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic amb restes romanes, tardo-antigues i medievals. Gaudirem d’un audiovisual immersiu “Vic Puntzero, un viatge pel temps i l’art” on es proposa un recorregut per la història de la ciutat a través de l’art. Juntament amb el Temple Romà i les restes del Castell dels Montcada, l’espai s’ha identificat pels historiadors i els arqueòlegs com l’epicentre fundacional de la ciutat que compta amb més de dos mil anys d’història. Pujada al campanar amb vistes a tot el centre històric i la Plana de Vic. Tot seguit visita al mercat de dissabte a la plaça del Mercadal, i al barri artesà del carrer de la Riera.

Després de dinar sortida cap a Rupit. Temps lliure per visitar l’emblemàtic i tradicional poble de Rupit, amb el seu pont penjant i els seus carrers empedrats. Opcionalment caminada guiada fins al Salt de Sallent amb extensió a les tombes dels Bassis passant per l’ermita romànica de Sant Joan de Fàbregues. Pel camí descobrirem els nummulits, fòssils extraordinaris amb una gran importància en l’estudi de la geologia d’aquestes muntanyes. Eren organismes unicel·lulars, però arribaven a tenir el diàmetre de monedes grans.

Xerrada sobre la Bofilliel·la i els boscos madurs, a càrrec de Cristian R. Altaba. Es tracta de l’espècie més amenaçada i excepcional de la fauna catalana, que ens permet reflexionar sobre l’estat de conservació i el futur que volem per aquestes contrades.

DIA 5

Sortida cap a Folgueroles, poble natal del poeta Jacint Verdaguer, il·lustre poeta català i gran excursionista, que ens ha deixat moltíssima poesia de natura dels entorns visitats. Entrada a la Casa Museu Verdaguer (segle XVII). Llar d’infantesa del poeta, ens mostra elements per entendre i interpretar el llegat del poeta que va posar les bases de la llengua literària a la Catalunya moderna. Mostra com era la vida d’una família de pagès de poble a l’època del poeta i ens introdueix a la biografia i l’obra de l’autor a través d’una exposició permanent.

Continuació cap a Sant Pere de Torelló per descobrir La fageda de la Grevolosa. PEIN Puigsacalm-Bellmunt situat a la Vall de Ges. És un dels boscos madurs més importants de Catalunya, format per arbres monumentals catalogats amb més de 300 anys de vida, i un diàmetre que en alguns casos fan més d’un metre. És una fageda mesòfila on l’estrat arbustiu és format per una densa massa de boix amb presència d’altres espècies interessants com el boix grèvol. Gràcies a la presència de fusta morta, tant en peu com a terra, i a l’existència de cavitats naturals en el troncs i branques dels arbres, a la Grevolosa hi trobem una gran diversitat d’espècies d’ocells, ratpenats, insectes i molts altres animals menuts que només viuen en boscos madurs. Hi trobarem grans faigs centenaris que assoleixen els 40 metres d’alçada. Als voltants, la roureda conserva arbres enormes i en conjunt es va recuperant de l’explotació a què havia estat sotmesa.

ALLOTJAMENTS 

Allotjament a l’Avenc de Tavertet.

RESERVA EL TEU VIATGE 

Viatges Alemany

DIA 1

Descobreix en bicicleta elèctrica Viladrau i del Parc Natural del Montseny,  deixa’t fascinar pels colors, les olors i els sons d’un bosc relaxant i uns paisatges únics.

DIA 2

Visita Espinelves bonic poble rural popular pel seu entorn natural, dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries.

DIA 3

Les orquídies del Parc del Castell de Montesquiu, una sortida botànica per conèixer les orquídies del Parc del Castell de Montesquiu, per poder observar i gaudir d’aquestes espectaculars flors. 

DIA 4

Busquem rastres de la fauna salvatge al Vidranès, una sortida en què aprendreu coses sorprenents mentre busqueu rastres de la fauna salvatge que ens envolta.

DIA 5

Visita el Castell de Montesquiu, el seu origen sembla poder-se trobar en una petita guàrdia o talaia de planta rectangular, probablement dels segles X i XI. 

ALLOTJAMENTS

Pots escollir entre les diferents opcions d’Espinelves

També et pots allotjat al Càmping de Vidrà 

DIA 1

Visita granja vaques de llet i munyir una vaca a la granja Cal Rei,  participa i fes de pagès per un dia amb els vedells i les vaques. 

DIA 2

A través dels sentits podem descobrir un gran ventall de nous conceptes al Parc de les Olors de Taradell, tallers dinàmics i divertits perquè els infants aprenguin com és d’important estimar la natura i el planeta. 

DIA 3

Savassona, un conjunt de riquesa natural i cultural que us oferirà un viatge en el temps on l’herència dels avantpassats neolítics, ibers i medievals es pot observar en tres indrets: el castell del segle XVII, l’església romànica de Sant Pere i, situada en un planell de roca, l’ermita de Sant Feliuet una joia del preromànic català a Tavèrnoles, envoltada de tombes antropomorfes i grans roques on s’hi practica l’escalada en bloc que proporciona unes vistes excepcionals.

DIA 4

Parc d’Aventura Anigami, una masia enmig del bosc amb una gran qualitat de serveis i activitats per a tota la família

DIA 5

Descobreix Rupit en família amb en Rupes, joc de pistes per descobrir el nucli històric de Rupit amb en Rupes, la mascota del poble. 

ALLOTJAMENTS 

Et pots allotjar al Mas Sabaters .També et pots allotjat a l’Hostal Estrella o La Devesa de Rupit .

Back To Top