skip to Main Content
Excursió En Família A Prop De Barcelona? Vine A Osona. Passeja Per Sant Feliuet De Savassona

Excursió en família a prop de Barcelona? Vine a Osona. Passeja per Sant Feliuet de Savassona

Es tracta d’un recorregut inclòs dins del conjunt d’itineraris de l’espai natural protegit de les Guilleries-Savassona.

En primer lloc, iniciareu aquest itinerari davant del Centre d’Informació de Tavèrnoles, situat a la mateixa plaça de l’Església de Sant Esteve de Tavèrnoles, una joia de l’art romànic del segle X que es conserva pràcticament intacta. Des d’allí, caminareu fins al cementiri, on trobareu el mirador de Tavèrnoles. Des del mirador, podreu observar meravelloses vistes de la plana de Vic, la serra del Cadí, el Pedraforca, el Puig-mal i la serra de Cabrera.

A continuació, us dirigireu cap a Tavèrnoles i, quan arribeu a les primeres cases, podreu pujar fins a la granja de Benarigues. De ben segur, un dels moments preferits dels més petits de la casa. Més endavant, l’itinerari ascendeix per un corriol pedregós entre roures, alzines i pins roigs. Sense deixar el camí principal, trobareu el pla de Savassona, al qual accedim per un camí enllosat d’època medieval. Si us desvieu per un corriol, abans d’arribar al pla, trobareu l’anomenada Pedra del Sacrifici (espai utilitzat a l’edat de ferro com a lloc d’enterrament), un dels jaciments més rellevants del conjunt.

Seguidament, podeu pujar fins a l’ermita de Sant Feliuet (s. X-XI). El darrer tram puja per una meravellosa escala de pedra medieval. Un cop a dalt, trobareu l’ermita, un exemple d’arquitectura preromànica de l’edat mitjana després de la conquesta dels àrabs; al voltant de la qual, es troben restes neolítiques, com, per exemple, unes excavacions per emmagatzemar aigua i unes tombes antropomorfes. Les vistes des de l’ermita són espectaculars i inclouen el castell de Savassona i Sant Pere de Savassona.

Un cop avall trobareu a pocs metres el Dau, una gran roca amb forma de cub tombat. A l’altra banda de la pineda de pi roig, veureu la Pedra de les Bruixes. Aquesta pedra es troba densament gravada amb símbols que, a manca d’estudis precisos, se situen entre l’època neolítica i la medieval. Si seguiu endavant, trobareu la Pedra de l’Home, que té un dels gravats més antics -data de l’edat del bronze-, del pla de Savassona.

Així doncs, si voleu fer una excursió amb nens, una bona opció és fer aquesta ruta per Sant Feliuet de Savassona. Durant  una hora i quaranta minuts, gaudireu de la serenor de la natura i de meravellosos paisatges que us permetran desconnectar de l’estrès de la ciutat.

Més informació clicant en aquest enllaç per veure la ruta geolocalitzada.

Back To Top