skip to Main Content

Descobreix el naixement del poble medieval de Tona

Es tracta d’una ruta guiada que, visitant diversos emplaçaments, permet descobrir com va néixer el poble medieval de Tona, dalt del pla del castell, on gaudireu de monuments com la tonda, l’església de Sant Andreu i la torre del castell de guaita. Aprendreu com es va formar un peti nucli o barri als peus del turó, on visitareu el santuari de Lourdes, l’antiga Santa Maria del Barri. Entrareu dins del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, on s’exposa la col·lecció permanent d’arqueologia municipal, amb peces rellevants de la història medieval local. 

És una ruta on la temàtica a l’entorn de la història, l’arqueologia i el patrimoni és molt assumible, atès que és una caminada de dificultat mitjana. Si alguna persona no pot fer l’accés al turó del Pla del Castell, es pot quedar a Lourdes, esperant el grup, o al mateix Parc Arqueològic del Camp de les Lloses, on serà atesa i podrà optar a fer un taller de vida quotidiana medieval.

És una ruta singular, lúdica, saludable, emocionant, que us permetrà gaudir d’un paisatge molt humanitzat. Amb el guiatge d’un o una arqueòloga, descobrireu els enigmes de la història de Tona. 

Més informació: Centre d’interpretació del Camp de les Lloses

Back To Top