skip to Main Content

Rutes agroalimentàries

Descobriu els processos de producció, feu tallers i degusteu els productes visitant diferents empreses agroalimentàries d’Osona. Des de conèixer l’elaboració de cerveses, ratafia, formatges o embotits, visitar una casa de pagès, castanyers i castanyes, una horta ecològica…

Per veure totes les nostres empreses visitables podeu visitar el següent enllaç.

La Ruta del Pa i del blat forment és una ruta turística agroalimentària que us permetrà conèixer el camí del blat forment del camp a la taula. La ruta es pot fer sencera o per parts, podreu visitar una masia de pagès on es cultiva el blat, dos forns de pa on es treballa amb el blat forment i un obrador de cerveses artesanes acompanyat d’un tast. Tot a través dels seus protagonistes!

La Ruta del Pa us permetrà descobrir el Lluçanès, els productors i elaboradors de blat forment, un producte singular del Lluçanès, i el pa. Podreu conèixer el territori, el patrimoni gastronòmic i el paisatge de forma tranquil·la, gaudint-ne. Descobrireu una terra amb identitat pròpia, a mig camí entre la plana de Vic i el Berguedà, on l’activitat pagesa és molt viva i on els aliments no es fabriquen, es fan.

Més informació: https://turisme.llucanes.cat/visiteu/ruta-del-pa/

La Ruta de la Llet és una ruta turística agroalimentària que us permetrà conèixer formatgeries i granges de llet de proximitat. Podreu visitar granges d’ovelles, vaques i cabres i tastar formatges, llet i productes làctics. Tot explicat a través dels seus productors!

Podreu descobrir petites explotacions ramaderes que s’integren al paisatge i ramaders que apliquen i transmeten els coneixements tradicionals combinant les noves tecnologies de conreu i maneig dels animals. També us podreu endinsar als obradors que han trobat els seu camí per elaborar productes únics, i gaudireu dels restauradors que donen valor als productes locals incorporant-los a les seves cartes.

Gaudir del Lluçanès sense presses, de la mà dels ramaders, productors i elaboradors de productes làctics i formatges, és tot un privilegi! De la pastura de vaques, ovelles i cabres fins a taula en forma de formatge i postres làctiques. Al Lluçanès no hi ha secrets per als qui valoreu descobrir les singularitats la gent. Podeu venir quan vulgueu a comprovar tot el recorregut de la llet des dels camps, granges i processadores fins als restaurants.

Al Lluçanès la producció de llet, formatge i postres làctiques pren força, amb iniciatives molt interessants i variades. Al territori tenim des de granges de vaques, cabres i ovelles fins a restaurants que elaboren plats amb aquests productes.

Més informació: https://turisme.llucanes.cat/visiteu/ruta-de-la-llet/

La ruta de la tòfona és una ruta turística agroalimentària lligada al coneixement al voltant de la tòfona, un producte de gran valor gastronòmic i de propietats excepcionals. El Lluçanès és un territori que reuneix les condicions climàtiques, les característiques del terreny i una vegetació idònies per al desenvolupament de la tòfona.

Existeixen principalment dues temporades per aquest producte al Lluçanès: la temporada d’estiu (per la tòfona anomenada blanca o d’estiu “tuber aestivum”), des de  l’1 de maig, en plena primavera, fins a mitjans d’agost i la temporada d’hivern des de primers de tardor fins a  finals d’hivern per la tòfona negra o d’hivern “tuber melanosporum”.

La tòfona és un producte molt preuat que creix en entorns naturals però del qual se’n desconeixen moltes de les seves propietats. A través d’aquesta proposta d’activitats i de la mà dels diferents agents del territori que en formen part, podreu descobrir la seva producció, conèixer les seves qualitats i propietats, tastar les tòfones i experimentar-les a la pròpia pell.

Una experiència per a tots els sentits !!  

Més informació: https://turisme.llucanes.cat/visiteu/ruta-tofona/

Back To Top