skip to Main Content

Gastronomia

OsonacuinaGrup2

La gastronomia té un pes molt important ja que Osona disposa d’un gran nombre de restaurants que elaboren plats amb uns productes propies de gran qualitat. La comarca té més de cinc-cents restaurants de tot tipus de cuina repartiddos per tot el territori.

 Troba tota la informació dels restaurants d’Osona en el cercador.

Actualment, hi ha un col·lectiu comarcal que es dedica a la promoció de la gastronomia de la regió: Osona Cuina. A més, hi ha l’Escola d’Hostaleria d’Osona (Tona) en la qual s’imparteixen cursos de cicle formatiu mitjà de cuina, i disposa de restaurant obert a el públic en general en què els alumnes elaboren menjars i serveixen els plats, posant en pràctica els coneixements adquirits, i acull també actes com degustacions, tastos …


Osona Cuina

És un col·lectiu que agrupa una dotzena de restaurants de la comarca d’Osona, situats en localitats com Vic, Tona, Manlleu o Cantonigròs.

El seu principal objectiu és promocionar la gastronomia de la regió a tot Catalunya.

El Club d’Osona Cuina organitza al llarg de l’any diferents iniciatives de promoció, com tasts de vins i formatges o presentacions de productes de la tierra.Asimismo, ofereix la possibilitat de gaudir d’una sèrie de rutes que combinen el turisme i l’experiència gastronòmica . Entre ells, destaca la ruta de l’romànic per la ciutat de Vic, que inclou un dinar en alguns dels principals restaurants de la localitat.

Altres propostes són les sortides on es combinen activitats. Així, l’experiència de descobrir la cuina osonenca es pot sumar a una jornada esportiva de golf bé a la pràctica de l’turisme actiu, amb una passejada en globus.
La cuina de la zona es caracteritza per l’elaboració de plats amb carn de caça i de porc. Els embotits, com la llonganissa, són un altre dels seus trets distintius, així com l’ús de productes típics de la terra. Entre aquests, cal destacar la tòfona, la patata de l’bufet i les mongetes de Collsacabra.
Els restaurants d’Osona Cuina garanteixen l’experiència de la genuïna cuina d’Osona barrejant cuina tradicional i innovació. També es poden trobar menús de degustació especialitzats, dedicats a productes com els bolets o bé entrats a la cuina elaborada a la xemeneia.

Back To Top