skip to Main Content

Osona en 2 dies

Font de la Prada-0006

Viu un cap de setmana de conte amb la teva visita a Osona. Amb un parell de dies podràs fer un tast ben intens de tot allò que Osona té per oferir-te, segur que et quedes amb ganes de més!  

Agenda Comarcal

DIA 1

Descobreix el Camí Oliba en BTT 

ETAPA 4 –

Sortida de Rupit per unes pistes i corriols que ens porten fins a la pista de ciment que voreja tots els singles de L’Avenc fins arribar a Tavertet. Allà  seguim per una pista de terra fins a Cantonigròs, seguint 2 km per carretera de baixada per agafar una pista que voreja Cabrera i passa per Sant Julià de Cabrera. Finalment seguim per una pista que baixa fins arribar a Sant Vicenç de Torelló i seguir per un bonic sender per acabar a Torelló.

DIA 2

ETAPA 3 –

Sortida de la Plaça Major de Vic pel casc antic per agafar una carril bici que ens portarà a un passeig per arribar a Calldetenes. Allà  agafarem la Ruta dels Molins,  un preciós sender que ens porta al poble de  Julià de Vilatorta, seguint per pistes fins a Folgueroles i Tavèrnoles. En aquest punt seguirem per la carretera BV-5213, poc transitada, que ens porta al Parador Nacional de Sau. Si fem una petita desviació de la ruta podem visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres ( visita aconsellada ). Tot seguit anirem vorejant el pantà de Sau per una pista de ciment que ens guiarà fins a travessar la pressa de Sau i començar a pujar per una pista de ciment amb alguna pendent exigent fins a Rupit.

ALLOTJAMENT

Et pots allotjar a la Capelleta de l’Ermità 

Pots contactar amb Taxi Lluis per tornar al punt d’origen.

DIA 1

El cementiri, art, tradició i curiositats de la cultura funerària, amb Forum Vicus Visitar el cementiri de Vic, no és pas sinònim de relats tètrics o poc agradables, sinó tot el contrari. El recinte conserva un seguit de panteons artístics i làpides antigues amb al·lusions i símbols gremials o de la vida de personatges diversos. Trobaràs anotacions de morts prematures i la seva possible causa. Inscripcions i epitafis en català arcaic, malgrat la seva prohibició oficial. Descobrirem una inscripció en Esperanto. Podràs situar on reposa el creador del Pa de Pessic o les víctimes de ” l’accident del Rei Alfons XIII “ en terres osonenques i les fotos del sinistre. Contemplar les antigues carrosses funeràries i saber quins rituals funeraris es practicaven fins fa mig segle explicats amb imatges del passat, ens donaran una visió amena del recinte i del fet de la mort en les societats d’ahir.

DIA 2

Ruta del Camp d’Aviació de Sant Julià de Vilatorta amb un total de 13 refugis, un hangar i un polvorí. L’aeròdrom va néixer el 1938 i esdevé un testimoni privilegiat dels esforços del govern republicà per crear una xarxa d’estructures de defensa per contrarestar els atacs franquistes. Amb l’objectiu de muntar petits caça-bombarders, l’aeròdrom entra en funcionament per tal d’intentar frenar l’última ofensiva de les tropes nacionals sobre Catalunya. L’aeròdrom engloba els municipis de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga i Calldetenes.

ALLOTJAMENT

Et pots allotjar a Stances

tornar enrere

Back To Top