skip to Main Content
Vols Gaudir D’un Lloc Diferent Aquest Estiu? Participa A Les Activitats De L’Espai Natural De Les Guilleries-Savassona

Vols gaudir d’un lloc diferent aquest estiu? Participa a les activitats de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Rodejant el pantà de Sau trobem aquest parc que no deixa indiferent a cap dels seus visitants, gràcies al paisatge ple de boscos que combinen amb prats i conreus en un puzzle únic i que es rematen amb els impressionants cingles de roca nua, sobre els quals podem trobar pobles tan bonics com Tavertet.

L’espai està dividit en tres parts físicament ben diferenciades: Les Guilleries, Savassona i el Collsacabra. En tots aquests espais, a més d’una natura privilegiada, hi podreu trobar diferents construccions que bé es mereixen una visita. Com les esglésies de Sant Esteve de Tavèrnoles i de Sant Feliuet de Savassona. A més, també hi trobareu restes del passat medieval de la comarca com el Castell de Bellpuig o el Castell de Sant Llorenç del Munt.

Una de les millors maneres de gaudir-lo és unir-nos a una de les moltes activitats que s’organitzen per les contrades, on podem descobrir els secrets més ben amagats d’aquestes 8.370 hectàrees. Us en deixem unes quantes:Visita guiada a l’Església de Tavèrnoles: 14 de juliol. Descobriràs l’església de Sant Esteve, un dels exemples d’art romànic vinculat a la Catedral de Sant Pere de Vic i que arriba als nostres dies en un estat de conservació extraordinari. Coneixeràs també l’espai natural Guilleries-Savassona i la seva història.

Paisatges escrits a la Plana de Vic: El museu Verdaguer de Folgueroles pot ser el punt de partida d’aquesta ruta circular que passa per Roda de Ter i torna a Folgueroles seguint l’antic camí que feien les dones que de Folgueroles anaven a treballar a les indústries tèxtils de Roda de Ter. A la Biblioteca Bac de Roda de Roda de Ter es pot visitar el llegat de Miquel Martí i Pol.

Casa Museu i Monestir de Sant Pere de Casserres: Descobreix Jacint Verdaguer i el patrimoni arquitectònic a la riba del Ter. Després de la visita a la Casa Museu us proposem una visita lliure al poble de Folgueroles, dinar al restaurant l’Abat Acfred i visita guiada al monestir de Sant Pere de Casserres situat sobre un meandre del Ter.

Tot Verdaguer: Llocs Verdaguer: Folgueroles, Vic i La Gleva. Descobreix de la mà de la nostra guia els llocs on es fusionen l’experiència vital del poeta i el seu paisatge.

Exposició Guilleries-Savassona a gran escala: Exposició amb set maquetes de llocs emblemàtics de l’Espai Natural de les Guilleries que permeten fer una interpretació del paisatge i del territori. Hi ha una maqueta general de l’espai protegit, una de la presa del pantà de Sau, una altra de l’ermita i turó de Sant Feliuet de Savassona, dels cingles de Tavertet, del pont de Malafogassa i un parell fora de l’àmbit protegit, del monestir i de l’entorn de Sant Pere de Casserres.

Ruta Verdaguer a la Plana de Vic: La ruta consisteix a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu, segueix per diversos punts del nucli i s’estén cap a la plana de Vic, passant pels camps que Verdaguer conreava amb el seu pare, la font del Desmai on el poeta reunia els amics del Círcol Literari i l’ermita de Sant Jordi on celebrà la primera missa. La guia que acompanya el grup explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

Casa Museu i poesia a la plaça: Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

Ruta Verdaguer a Folgueroles: Consisteix a fer un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu, i segueix per diversos punts del nucli vinculats amb la vida i l’obra de l’autor: L’itinerari s’acaba amb la visita a l’ermita de la Damunt i el jardí Brins d’espígol. La guia que acompanya el grup explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita textos de Verdaguer.

Exposició Els usos de l’aigua: una exposició per saber, aprendre i, fins i tot, jugar. Cingleres, boscos, torrents, història, tradicions…moltes maneres de descobrir i apropar-se a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. En aquesta exposició, però, l’aigua serà la protagonista.

Casa Museu, poesia a la plaça i esmorzar: Consisteix a visitar la Casa Museu Verdaguer, fer un esmorzar a base de la típica "coca del mossèn" i, acompanyats per una guia, fer un breu itinerari de descoberta pel poble fins arribar a la plaça, un bon lloc per llegir textos que evoquen la infantesa i joventut del poeta.

 

Back To Top