skip to Main Content
Voleu Viatjar En El Temps A Una De Les Cultures Més Importants De La Península? Descobriu Amb ‘Osona, Camins D’art’ Els Jaciments Ibers Més Destacats De La Comarca

Voleu viatjar en el temps a una de les cultures més importants de la península? Descobriu amb ‘Osona, camins d’art’ els jaciments ibers més destacats de la comarca

Especialment, no us podeu perdre els següents:

  • L’Esquerda: poblat ibèric i medieval (Les Masies de Roda – Roda de Ter). Fareu un sensacional viatge a través de 2500 anys d’història per conèixer de prop el treball arqueològic a l’Esquerda. La visita al jaciment es fa seguint una ruta ben senyalitzada amb punts d’informació que inclouen restitucions de les principals estructures del jaciment: fortificació, carres i tallers d’època ibèrica; església, cementiri, plaça, graner i ferreries medievals. Al Museu de l’Esquerda, podreu veure els objectes que s’han recuperat a l’excavació. A banda d’aquest itinerari, també podreu fer una visita guiada, anomenada, el recorregut botànic de l’Esquerda, on coneixereu la vegetació natural de la zona i la seva evolució des d’èpoques antigues fins a l’actualitat. Curiosament, també podreu contemplar les plantes que creixen als camps de conreu experimentals, reproduïts a partir de llavors documentades arqueològicament al jaciment.

 

  • Visites guiades, rutes i tallers d’arqueologia i història al Camp de les Lloses (Tona). Gaudireu d’una visita guiada al jaciment romano-republicà amb explicacions sobre la vida quotidiana d’un vicus militar que és un centre de mercat i abastiment pels legionaris que construïen les infraestructures viàries. Taller d’alimentació i de metodologia arqueològica. També teniu al vostre abast la ruta guiada ‘Caminada de l’aigua de Tona: dels romans als balnearis del segle passat’, durant la qual, visitareu els diferents vestigis dels ibers (Forns ibèrics), romans (Jaciment del Camp de les Lloses) i medievals (Santuari de Lourdes i el Pla del Castell), fins a la contemporaneïtat del barri residencial Roqueta, on podreu entrar al pou de l’antic balneari i tastar i olorar les aigües sulfuroses d’aquesta deu. També us passejareu davant les torres modernistes més senyorials i l’antic Balneari Ullastres.

 

  • Fortificació Ibèrica del Montgròs (El Brull, dins el Parc Natural del Montseny). Si voleu visitar les muralles del Montgròs, haureu de sortir des del Centre d’Informació de la Rectoria del Brull. Anireu acompanyats per un arqueòleg i us dirigireu amb els vostres vehicles particulars fins al jaciment situat a 4,5 km. Allà disposeu d’un ampli pàrquing per deixar els vehicles. Començareu la visita introduint-vos al món dels ibers i passejareu per les restes existents, desvelant els secrets que amaga la imponent muralla de 150 m de longitud i 5 m d’amplada, precedida per una fossa i reforçada per defenses perifèriques que donen lloc a un recinte fortificat.

 

  • Visita a les excavacions arqueològiques de la Domus del Pi (Vilanova de Sau). Us endinsareu a les excavacions arqueològiques d’un dels primers castells catalans (propietat d’Ermessenda de Carcassona, Comtessa de Barcelona), i protagonista d’un dels capítols de la sèrie ‘Sota Terra’ de TV3. Es tracta d’un recorregut circular de 3 km que podreu fer fàcilment a peu.

Veniu a descobrir de prop el passat iber d’Osona, visitant els seus principals jaciments; una manera entretinguda i propera de conèixer els nostres avantpassats. Veniu a gaudir-ne!

En aquest enllaç, podeu consultar aquesta i altres activitats de la campanya ‘Osona, camins d’art’. 

Back To Top