skip to Main Content
Us Agrada L’art? Us Recomanem Les Rutes Romàniques D’Osona

Us agrada l’art? Us recomanem les rutes romàniques d’Osona

Durant aquesta ruta, podreu contemplar autèntics exponents de l’art romànic osonenc com: l’església de Sant Esteve de Tavèrnoles, un perfecte exemple de la més pura ortodòxia constructiva de l’arquitectura llombarda, on gaudireu de la bellesa del seu campanar i la decoració externa de l’absis; Sant Pere de Savassona, un edifici d’una nau construït cap al 1060, cal destacar que a l’exterior presenta façanes ornamentades amb els clàssics motius llombards i l’Ermita de Sant Feliuet de Savassona, es troba ubicada al municipi de Tavèrnoles, a poca distància al nord del castell i la parròquia de Savassona, sobre una muntanya coneguda com la de Sant Feliuet, al centre de l’àmbit ocupat per un antic poblat ibèric. Data de 1035 i cal destacar el seu santuari preromànic del segle X i la nau refeta al segle XI. Avui dia podem gaudir de la seva bellesa, gràcies a què el 1962 fou restaurada per la Unió Excursionista de Vic.

Finalment, dins aquesta ruta, us recomanem una visita a un dels monuments més excepcionals de l’arquitectura catalana del segle XI: el Monestir de Sant Pere de Casserres, un antic monestir benedictí, declarat Bé Cultural d’Interès. Aquest emblemàtic edifici, una de les obres mestres del romaÌ€nic catalaÌ€, està situat a les Masies de Roda, a la punta d’una península voltada per un dels últims meandres que forma el riu Ter abans d’arribar al pantà de Sau. L’església, de 1050, és una grandiosa basílica de tres naus i tres absis.

Però això no és tot; Osona disposa de més de noranta edificis que en tot o en part tenen elements romànics. Així doncs, si us apassiona l’art, a banda d’aquesta Ruta de Sant Pere de Casserres també us aconsellem els següents itineraris romànics: la Ruta de Vic, la Ruta de Sant Martí del Brull, la Ruta de Sant Vicenç de Malla, la Ruta de Les Guilleries, la Ruta de la Vall de Sau, la Ruta de Sant Vicenç de Torelló, la Ruta del Lluçanès, la Ruta del Cabrerès i la Ruta del Collsacabra. En total 10 itineraris que us permetran gaudir de notables monuments, exponents d’una època d’esplendor compresa entre el segle XI i el segle XIII.

 

Veniu a gaudir de les petjades de la història amb les rutes del romànic a Osona, una activitat inclosa a la campanya ‘Osona. Camins d’art’.

 

Back To Top