skip to Main Content
Et Perdràs L’arribada De La Flama Del Canigó? Gaudeix De La Màgia De La Nit De Sant Joan A Osona

Et perdràs l’arribada de la Flama del Canigó? Gaudeix de la màgia de la nit de Sant Joan a Osona

Precisament, la nit del 23 de juny, la Flama del Canigó, que enguany compleix 50 anys, és traslladada per centenars de voluntaris des del cim d’aquesta muntanya a arreu dels pobles d’Osona i de la resta de Catalunya. L’objectiu és que arribi a temps per encendre bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan. Aquesta Flama està emparentada amb altres festes del foc als Pirineus, com les falles d’Isil, Alins, Durro, Vilaller, Barruera, Pont de Suert i Andorra o la crema d’eth Haro de la Val d’Aran. Però més enllà d’aquesta festa, la Flama ha esdevingut un símbol vinculat amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana.

A Osona, el recorregut de la Flama del Canigó es distribuirà seguint els següents itineraris: Ruta de Vic, Ruta de Manlleu i Ruta d’Osona Sud i seguirà pel Moianès, el Cabrerès, el Lluçanès, l’Alt Ter (Ripollès), el Freser, l’Alt Vallespir-Alt Empordà, Vallès Oriental i el Berguedà. A tots els municipis osonencs, la flama serà rebuda per les autoritats locals en un ambient festiu. Pots consultar el recorregut sencer amb els horaris en aquest enllaç.

Sens dubte, el foc és un element ben present a moltes de les nostres celebracions. De fet, recentment, el passat 27 i 28 de maig, Vic va acollir el I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània. Un dels seus objectius va ser donar a conèixer la gran diversitat de manifestacions que existeixen en el solstici d’estiu al voltant de l’element del foc a la Mediterrània. Un altre propòsit va ser debatre sobre la importància que representen els Focs (fogueres, flama, falles) dins la cultura popular d’avui en dia i el seu estat de salut actual, on es va dedicar un espai al 50 aniversari de l’arribada de la Flama del Canigó a Vic i al Principat.

Vine a gaudir de la Flama del Canigó i de la Revetlla de Sant Joan a Osona. T’hi esperem!

Back To Top