skip to Main Content
Viu El Món De Pagès Amb La Fira De Sant Sebastià De Sant Pere De Torelló

Viu el món de pagès amb la Fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló

Tot i que el dia fort de la fira és el diumenge 28 de gener, els actes comencen el dijous dia 25 de gener a les 8 de la tarda a la Llar de Jubilats amb la xerrada “La vida al món rural: pagesos, moliners, feixinaires i carboners de Sant Pere de Torelló als anys 30 del segle XX” a càrrec de Gerard Verdaguer.

 

Una de les novetats d’aquest any és la programació d’activitats el dissabte dia 27 de gener quan es farà un tastet de peus de porc amb naps o pilotilles elaborat per restauradors de Sant Pere de Torelló. El sopar serà a l’envelat del Polvorí a les 9 del vespre i costarà 6€. A més, si veniu amb canalla ells podran gaudir d’un menú infantil d’hamburgesa per 3€. Al finalitzar hi haurà l’actuació de Té Delegats. La venda de tiquets serà a l’Ajuntament, a la Biblioteca l’Esqueller, la Xicra, Cals Avis, la Coope, Forns de pa Milan i Casa Prat.

 

Diumenge torna el dia gran de la Fira de Sant Sebastià a partir de les 9 del matí al nucli antic amb parades d’artesans i entitats del poble. Aquest serà el tret de sortida per a una jornada plena d’activitats per a tots els públics relacionades amb la cultura de pagès, tan present a Sant Pere de Torelló en l’antiguitat.

 

El plat fort de la diada és una de les primeres activitats: el tast de la tradicional sopa torrada amb pilotilles a les 9 del matí. Aquest plat tradicional d’Osona utilitza com a ingredients unes llesques de pa finíssimes i torrades, brou i pilota com la de l’escudella de Nadal. A les 10 del matí podreu gaudir de l’esmorzar de pagès, l’elaboració de botifarra i calçots i l’elaboració de pilotilles i carn de perol.

 

Durant tot el matí podreu visitar l’exposició de pessebres i de 10 a 14 participar en l’acapte de sang. A les 10:45 hi haurà una demostració del Ball d’en Xandri i a les 11 del matí un passeig amb poni pels més petits. Després de missa hi haurà l’esperada benedicció dels animals amb el regal d’un fuet per a totes aquelles persones que portin un animal a beneir. Per finalitzar, a les 13h hi haurà un sorteig de 15 lots de productes de pagès. No us ho perdeu!Amb la col·laboració de:

 

Back To Top