skip to Main Content
Novetats I Productes De La Terra A La Celebració Del Dijous Llarder A Vic

Novetats i productes de la terra a la celebració del Dijous Llarder a Vic

El plat fort del dia serà el concurs per escollir la Millor Truita d’Osona, una novetat d’aquest any i que promet ser tot un èxit a la plaça Major de Vic. 

El menjar és el principal reclam del Dijous Llarder, per això aquest any els actes començaran el dimecres al vespre amb la tradicional penjada dels porcs a la plaça. Els animals es rostiran durant tota la nit i fins ben entrat el matí del dia següent a foc lent, per tal d’obtenir una carn molt gustosa i que es desfaci a la boca. Si voleu tastar-ne els entrepans, que porten com a ingredient principal la carn de porc rostit Ral d’Avinyó acompanyada de salsa agredolça i pa d’Osona, haureu d’esperar a les 12 de migdia. 

Aquest any a la resta d’entrepans s’hi suma una novetat: l’entrepà de canelons elaborat per l’Escola d’Hostaleria d’Osona amb els productes d’Osona Terra i La Selecta, col·laboradors en aquesta festa popular. A més podreu trobar els tradicionals entrepans de cansalada, botifarra i botifarra negra, i una altra novetat, l’arrós de porc rostit amb calçots. Tot de 9 del matí a 4 de la tarda, per a que pogueu gaudir-ne tant per esmorzar com per dinar. 

Per fer baixar el menjar podeu participar en la visita guiada organitzada per Osona Turisme pel centre de Vic. El punt de trobada és a l’Oficina de Turisme de Vic a les 11 del matí. 

Per altra banda, si sou més de cuinar truita per Dijous Llarder, aquest any com a novetat teniu a la oportunitat de presentar-la al concurs per a optar a ser la Millor Truita d’Osona i guanyar un val per valor de 150€ per a gastar a l’establiment d’un dels cuiners del col·lectiu. El mateix dijous, entre les 8 i 2/4 de 10 del matí, el públic particular que ho vulgui podrà dur la seva truita de recepta totalment lliure a la Plaça Major de Vic. A 2/4 d’11 un jurat compost per 5 membres del col·lectiu de cuiners faran el tast de les truites i n’escolliran la guanyadora. Es valoraran paràmetres com la cocció, l’originalitat, la textura o el gust. 

Aquest acte està organitzat per Osona Cuina i compta amb la col·laboració d’Osona Turisme i d’altres agents del sector, com Osona Terra, el col·lectiu de productors de la comarca d’Osona; l’Escola d’Hosteleria d’Osona, La Selecta, l’Ajuntament de Vic i Estrella Damm. 

 

No us ho perdeu i veniu a degustar els deliciosos productes d’Osona!

Back To Top