skip to Main Content
Una Excursió Per A Tota La Família? Us Recomanem La Ruta-Joc Dels Molins De Calldetenes

Una excursió per a tota la família? Us recomanem la Ruta-Joc dels molins de Calldetenes

Aquest ruta convertida en joc ens endinsa dins d’una agradable passejada on podrem interactuar a través de codis QR que ens aniran informant de la història farinera de Calldetenes, a través dels seus molins i els camps de conreu. Podrem gaudir d’informació i de les curiositats a través de faristols amb textos i àudios amb explicacions dels molins i llocs com la Bassa del Blanqueig, El Molí del Pujol, La Font de les Eres, entre d’altres.

S’inicia a la plaça Onze de Setembre i és una ruta circular plana, fàcil i fresca , recorrent fins a 16 punt d’interès dins un paisatge amb grans arbres, camps de conreu i amb unes vistes panoràmiques de la Plana de Vic excel·lents. Aquesta ruta és recomanable tant a peu com en bicicleta.

Amb 8 km de recorregut, descobrirem racons amagats de la natura i de la primera indústria que hi va haver al municipi, la Ruta dels Molins voreja el torrent de Sant Martí i els elements hidràulics que els abastien, un seguit de canals i recs ens mostren l’enginyeria que permetia aprofitar tot el cabal d’aigua i no malgastar-la.

Al llarg del suau recorregut hi trobareu els sis molins entrellaçats per camins, basses, ponts, rescloses, fonts, recs, escales… L’embolcall de la vegetació, la remor de l’aigua i el cant dels ocells us faran entrar en un espai de pau i tranquil•litat totalment aïllat del tragí constant i diari.

A l’entorn de l’ermita de Sant Martí de Riudeperes, el camí permet enllaçar amb les altres rutes que recorren el municipi: la Ruta del Romànic, la Ruta de Sant Marc i la Ruta de l’Aeròdrom de Vilatorta.

És recomanable descarregar-se l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada.

Més informació: Ruta joc dels Molins

 

Back To Top