skip to Main Content
10 Productes Osonencs Triats Com A Elements Gastronòmics Representatius De La Província De Barcelona

10 productes osonencs triats com a elements gastronòmics representatius de la província de Barcelona

Llonganissa de Vic IGP, Castanya de Viladrau, ceba vigatana, mongeta del Collsacabra… són alguns dels aliments que la Diputació de Barcelona ha triat per a formar part dels 55 productes gastronòmics més representatius de la regió. Aquest recull s’ha presentat avui a la IV Jornada de networking empresarial de la Xarxa Productes de la Terra, amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer els productes a la població.

Per Sònia Recasens, diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, l’objectiu de la Xarxa de Productes de la Terra és que “els productes agafin dimensió, per impulsar la seva internacionalització i ajudar al relleu generacional de les empreses”.

Les raons per a triar aquests productes són moltes, però Recasens destaca “les seves característiques úniques degut a factors com la tradició, la innovació o la qualitat”. D’això Osona n’està ple ja que el recull inclou productes amb IGP com la llonganissa de Vic, de color vermell intens i petits dauets de greix i pebre en gra, o riqueses de la terra com la castanya de Viladrau, una fruita que podeu conèixer en aquesta visita pel Montseny, el seu lloc d’origen, i que compta amb molta tradició a Catalunya.

A més també podeu tastar pa de pessic de Vic, de textura flonja per dins i torrat per fora, la carbassa de ferro d’Osona, que té una pell de color verd pàl·lid amb taques de color rovellat i una carn suculenta, la ceba vigatana, amb un gust dolç i fort característic, una propietat que la fa especialment preuada per consumir en fresc, la mongeta del Collsacabra, amb una pell molt fina, que es cou ràpid i un cop cuita és tova i cremosa, la patata del bufet d’Osona, tant blanca com negra amb una textura molt cremosa, la somalla,  embotit curat de color rosat-vermellós amb taques blanquinoses. Al Lluçanès podem trobar el blat froment, que té un contingut baix en gluten que permet obtenir un pa gustós i digestiu quan es treballa artesanalment, i el cigró d’Oristà, una  lleguminosa molt gustosa i preuada, en tant que el seu calibre petit a mitjà i la seva pell fina fan que sigui de cocció ràpida i de textura agradable.

La Xarxa de Productes de la Terra, un projecte de la Diputació de Barcelona, està formada per 1.200 negocis productors de tota la província i ocupa a 6.700 persones. Osona és la tercera comarca en nombre d’empreses, un 10%, és a dir 137 negocis.

Si veniu a Osona no dubteu en tastar aquestes delícies i aprofiteu la vostra visita per a consultar tots els establiments i productors que ofereixen visites guiades.

Back To Top