skip to Main Content
Un Viatge Apassionant, Es Posa En Marxa La Gimcana Virtual Del Monestir De Sant Pere De Casserres.

Un viatge apassionant, es posa en marxa la gimcana virtual del Monestir de Sant Pere de Casserres.

El monestir benedictí estrena una nova activitat didàctica i educativa relacionada amb la sostenibilitat i l’oci. 

El Consell Comarcal d’Osona, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA creen la Gimcana Virtual.

La nova proposta interactiva té com a objectiu fer descobrir els racons i sales mil·lenàries de Sant Pere de Casserres per conèixer les seves històries mitjançant un joc de pistes i enigmes. A partir dels elements patrimonials i naturals que es trobarà el jugador farà que gaudeixi d’una visita guiada pel recinte i aprengui d’aquest. 

Sala “El dormitori” del Monestir de Sant Pere de Casserres

Joves i famílies podran gaudir una activitat lúdica a través d’un joc de pistes que són 10 enigmes que recorren el monestir i els seus voltants per conèixer la forma de vida sostenible que tenia l’antiga ordre benedictí durant una hora. La temàtica central és veure en primera persona com era el dia a dia d’un monge dins de Sant Pere de Casserres. 

Ramon Martín, de Gymkana Digital Turística (start-up encarregada de dissenyar el joc), ha declarat que  “Un viatge apassionant, es tracta d’un recorregut turístic a base d’enigmes, en el qual el jugador es convertirà en un monge del segle XI. Passeja pel monestir de la mà de la start-up Gymkana Digital Turística, i es submergirà en un viatge en el temps inoblidable.”  

Per la seva banda Víctor Blasco, director de zona de BBVA a Osona, defensa que “aquesta gimcana virtual és una bona manera d’utilitzar la tecnologia per conèixer i posar en valor una joia del nostre patrimoni cultural i arquitectònic com és el monestir de Sant Pere de Casserres, i la seva història”.  

Des de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, la directora Cristina Vilaró afegeix “ens agrada contribuir a iniciatives que prioritzen la sensibilització cap al canvi climàtic i el desenvolupament sostenible com és aquesta gimcana i l’exposició estrenada fa un any”. 

Per altra banda, des del Consell Comarcal, la consellera delegada Núria Arau afegeix “Agraïm la col·laboració que cada any fan des del BBVA i la Fundació Antiga Caixa Manlleu per seguir donant suport a la cultura de la comarca. Aquest any hem volgut seguir apostant per la sostenibilitat i que la població pugui observar no només la vida monàstica del segle X, sinó també com en aquella època ja tenien una vida pensada en la defensa del medi ambient. Des del Consell Comarcal d’Osona, volem convidar a tothom a participar d’aquesta gimcana única i plena de sorpreses sense deixar de banda l’educació i la cultura.” 

La iniciativa cultural fa que el jugador aprengui, es diverteixi i descobreixi un entorn inimitable jugant. Aquest joc ha estat ideat pel Consell Comarcal d’Osona i executat per la start-up Gymkana Digital Turística i estarà disponible a les plataformes a partir del 14 de Novembre. Tot i així, a la web del monestir ja està disponible l’enllaç de la gimcana.

Per últim, cal remarcar que s’ha produït un canvi d’ubicació de la taquilla i ara s’hauran de comprar les entrades al restaurant del Monestir. 

 

Back To Top