skip to Main Content
Els Turistes Puntuen Amb Un Notable La Comarca D’Osona A Xarxes

Els turistes puntuen amb un notable la comarca d’Osona a xarxes

Un 8,62 és la nota mitjana que obté la comarca en l’Índex de Reputació Online.  

Aquest estudi, Índex de Reputació Online, (iRON) analitza les reputacions dels territoris a partir d’opinions i puntuacions que s’obtenen de les principals plataformes turístiques online. La comarca d’Osona aconsegueix una nota superior respecte a l’any anterior, a més a més rep 0,36 punts percentuals per sobre de la mitjana de la Regió de Barcelona que és de 8,26 punts. 

Analitzant la incidència dels municipis de la comarca i les opinions sobre els seus recursos, trobem que Vic és la ciutat amb més opinions rebudes amb 24.716, les quals representen el 40,3% del total. Rupit i Pruït és el segon municipi amb més valoracions amb un total del 9.421 opinions. D’altra banda, destaquen les notes de  Malla, Calldetenes, Sant Pere de Torelló, Vilanova de Sau i Rupit que tots ells superen el 9,0 de mitjana.  

Aquest estudi també ha analitzat 3 subsectors turístics: els atractius, els allotjaments i els restaurants. Cada una d’aquestes categories ha rebut una molt bona puntuació i tenen una evolució positiva, totes elles milloren o es menten la seva nota mitjana. Els allotjaments obtenen un 8,60, els atractius turístics un 8,97 i els restaurants un 8,14. 

Els atractius de la comarca són el més destacat, tant per volum d’opinions rebudes amb 25.670, com amb la valoració mitjana iRON de 8,97 tenint en compte 120 recursos turístics. 

El turisme actiu, l’enogastromia i la natura són els tres atractius més ben valorats pels turistes, les seves puntuacions són 9,67 / 9,60 / 9,19 respectivament. Aquesta categoria, atractius de la comarca, ha obtingut un 8,97 de mitjana i 25.670 opinions rebudes, tenint en compte 120 recursos turístics. 

Els allotjaments han aconseguit mantenir la nota de l’any anterior amb un 8,60 de nota de mitjana i s’han valorat amb més de 18.000 opinions. El iRON considera diverses dimensions pròpies dels allotjaments i les més ben valorades són: el personal (9,12), la neteja (8,98) i la ubicació (8,83). Cal remarcar que cap de les dimensions han baixat del 8, això indica de l’excel·lència dels allotjaments del territori osonenc. 

L’última categoria són els restaurants, aquests han preservat la mateixa mitjana iRON amb un 8,14 i amb un de 17.701 opinions analitzades, això denota la qualitat gastronòmica de la comarca.  

Cal tenir en compte que Osona és una de les comarques que ha rebut menys opinions de Regió de Barcelona, amb 61.390 opinions, un 3,8% menys respecte l’any passat.   

Aquesta anàlisi ha estat realitzada gràcies el document emès per LABturisme amb col·laboració de V. Value, que han analitzat les comarques que formen part de la Província de Barcelona.  

Back To Top