skip to Main Content
Tres Propostes De Cap De Setmana Per Gaudir D’Osona A L’hivern

Tres propostes de cap de setmana per gaudir d’Osona a l’hivern

 La primera proposta de cap de setmana consistirà a visitar dissabte al matí, el Monestir Romànic de Santa Maria de Lluçà. Podreu aprofitar per descobrir un dels patrimonis romànics més impressionants de Catalunya: Santa Maria de Lluçà. L’església data del segle XII i guarda a l’interior un petit claustre de proporcions harmonioses amb destacats capitells. També formen part del conjunt, les restes del castell de Lluçà i la capella de Sant Vicenç, del segle XI, que curiosament és un dels escassos exemples d’esglésies romàniques rodones que hi ha a Catalunya. A la tarda, continuem de ruta i us proposem submergir-vos en l’època del bandolerisme català dels segles XVI i XVII, visitant l’Espai Rocaguinarda d’Olost, on coneixereu la figura del mític bandoler Perot i les històries d’altres malfactors al Lluçanès i Catalunya.

Diumenge al matí, us recomanem una visita a la colònia tèxtil de Borgonyà, una de les colònies industrials més importants de Catalunya. Des del Museu del Ter, podreu gaudir d’una visita guiada a aquesta colònia d’origen escocès i entrar al recinte de la fàbrica Fabra i Coats per veure la xemeneia, les calderes, etc. Just en acabar, encara sou a temps de fer un passeig pels voltants del Castell de Montesquiu i gaudir de l’encant natural del seu parc, abans d’anar a dinar. La tarda de diumenge, podeu aprofitar per conèixer el centre històric de Vic, descobrint al vostre pas, les muralles, el temple romà, la casa de la ciutat, les pintures de Josep M. Sert, les botiges i centre comercial, els barris, etc.

Anem per la segona proposta. El matí de dissabte, imprescindible anar al Mercat de Vic, ubicat a l’emblemàtica Plaça Major de la capital d’Osona, es tracta d’un mercat històric que data del segle IX. Des de llavors, s’hi assenten els paradistes, oferint els seus millors productes. Avui dia, a banda d’embotits, de productes de la terra, aviram; també, hi trobareu roba, complements, artesania i molt dinamisme social i comercial. A la tarda, us proposem una activitat cultural que no us deixarà indiferents: la Ruta modernista de Sant Julià de Vilatorta, on coneixereu els edificis més emblemàtics del modernisme i noucentisme com: Ca la Manyana, Can Pallàs, Can Menció, el Parc de les Set Fonts, Ca l’Anglada o Can Valls, entre altres.

L’endemà, diumenge al matí, us animem a visitar el Museu de l’Esquerda, un dels jaciments catalans més rellevants del país, per la seva extensió (12 Ha), per la seva amplitud cronològica i per la conservació de les construccions que documenten perfectament l’evolució urbanística de les diferents etapes de poblament. No en va, ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya. A més, fins al 5 de febrer, podreu visitar l’exposició A la Recerca dels Tresors Perduts’, un autèntic homenatge a l’arqueòleg cinematogràfic Indiana Jones. A la tarda, res millor que gaudir d’un recorregut per la història, visitant el Monestir Sant Pere de Casserres, l’únic de l’orde benedictí a Osona, situat a les Masies de Roda. I per acabar de completar el vespre, res millor que visitar l’embassament del  Pantà de Sau, situat al peu de la cinglera de Tavertet i considerat un dels més peculiars de Catalunya amb 17 km de llargada i 3 km d’amplada.

I això no és tot. També, t’oferim una tercera recomanació de cap de setmana. Voleu saber en què consisteix? Dissabte al matí, podeu aprofitar per descobrir Rupit, un dels pobles amb més encant de Catalunya. Després de passejar pel seu nucli antic, travessar el seu pont i gaudir dels seus encants; a la tarda, us recomanem fer la ruta literària Miquel Martí i Pol a Roda de Ter, durant la qual, s’ofereix un homenatge al poeta, seguint la seva trajectòria vital per la vila. El punt final d’aquesta tercera proposta consistirà en una visita, diumenge al matí, al Camp de les Lloses, un jaciment que es caracteritza pel seu alt valor històric, ja que, exemplifica un dels pocs paradigmes arqueològics conservats a Catalunya de poblament militar relacionat amb la construcció d’una infraestructura viària d’època romanorepublicana. Finalment, a la tarda, us recomanem descobrir l’Espai Montseny, un espectacular i suggeridor centre de visitants que us endinsarà en les històries i llegendes de bruixes i bandolers.

 


En definitiva, us oferim tres propostes per a tres caps de setmana diferents. Ja heu decidit quina fareu? Veniu a gaudir d’Osona a l’hivern!

Back To Top