skip to Main Content

Senders locals

Estany

Tots aquests paisatges que envolten la comarca, juntament amb la riquesa de vells edificis, de castells i d’ermites escampats per aquestes terres d’antiga tradició, i el record històric, fan d’aquesta zona un lloc ideal d’excursions i de sortides. Els senders locals són un bon mitjà per descobrir-ho.

Podeu consultar el fulletó Passejades per Osona.

Calldetenes

Camí que voreja el torrent de Sant Martí i els diferents elements hidràulics que abastien anys ha els sis molins que hi ha al llarg del seu recorregut. Es tracta d’un camí amb ponts i passos que permeten observar tot un seguit de canals i recs, basses, rescloses, fonts, “cadiretes” i molins.
Distància: 3 km
Poc desnivell
Troba més informació sobre la Ruta dels molins a la pàgina web de l’ajuntament de Calldetenes.

La ruta del Romànic es pot fer en dues direccions, o començant pel molí del Pujol o iniciant-la des del molí d’Alta-riba.
Troba més informació sobre la Ruta del Romànic a la pàgina web de l’ajuntament de Calldetenes.

La ruta de Sant Marc és especialment interessant pel seu paisatge, i transita per la part alta del terme. Es pot iniciar des de diversos punts, fins i tot des del nucli urbà de Calldetenes.
Troba més informació sobre la Ruta de Sant Marc a la pàgina web de l’ajuntament de Calldetenes

Centelles

Des de fa molts anys les dones nascudes a Centelles han tingut fama de bruixes.
Aquesta reputació recollida per històries i rodolins, s’ha transmès de generació en generació.
Distància: 5,8 km
Dificultat: baixa
Troba més informació sobre la Ruta Terra de Bruixes a la pàgina web de l’ajuntament de Centelles.

Des de l’Edat Mitjana les aigües de Centelles han estat utilitzades per diferents usos.
Els molins situats a diferents indrets del terme, a part del seu interès patrimonial, serveixen de fita per copsar la diversitat paisatgística.
Distància: 10 km
Dificultat: baixa
Troba més informació sobre la Ruta dels molins a la pàgina web de l’ajuntament de Centelles

La baronia dels Centelles formava un continu territorial en què els camins complien funcions vitals de comunicació, vigilància, pas de mercaderies, etc.
Troba més informació sobre la Ruta de la baronia dels Centelles a la pàgina web de l’ajuntament de Centelles

Folgueroles

Aquest és un recorregut curt, còmode i de poca dificultat, tot i que té un tram amb escales. Les escales són molt poc artificialitzades, és a dir, graons irregulars sobre la pedra i el terra. El desnivell és de quasi 50 metres. Si voleu fer les escales de baixada, seguiu el recorregut per la Damunt, cap al Pou i els Foquers.
Distància: 3 Km
Grau de dificultat: baix
Temps/Durada: 1 hora
Més informació: Les escales de Foquers

Tipus de Ruta: Petita ruta
Distància: 6 km
Grau de dificultat: baix
Temps/Durada: 1,5 h. aprox
Usos: a peu i BTT
Senyalització: bona
Troba més informació: Ruta al jaciment íber del Casol de Puigcastellet

Aquesta és una ruta curta (2km), que pot fer-se en poc més d’una hora. Pot servir per fer-la sola o com a drecera en diagonal que divideix en dues parts la ruta Verdagueriana. És un recorregut còmode i planer. Surt de Folgueroles per la Font de la Ricardera, passa per la Codina, darrere el Gelabert i puja al turó de St. Jordi de Puigseslloses Sant Jordi és una ermita molt apreciada per tots els folguerolencs. Hi cantà missa Mossèn Cinto i és, com deia ell, un botó en mig de la Plana.
Distància: 2 km
Grau de dificultat: baix
Temps/Durada: 1 hora
Més informació: Sant Jordi de Puigseslloses

Aquest itinerari no té cap dificultat si se segueix la senyalització. És un bell recorregut que, travessant boscos de pi, de roure i d’alzinar, ens puja a les altes cingleres, des d’on hi ha una bona vista.
Distància: 10 km
Grau de dificultat: Baix
Temps/Durada: 3 hores aprox.
Usos: a peu i en BTT
Senyalització: Regular
Més informació:Sant Llorenç del Munt

Gurb

El seu recorregut passa per la zona esportiva, Mare de Déu de Palau, Granollers de la Plana, la Pineda Vella, Chocovic i zona esportiva.
Distància: 18,8 km
Més informació: https://www.gurb.cat/el-municipi/turisme/rutes/senders-locals.html

El seu recorregut passa per la zona esportiva, Font de Cases d’Avall, la casa Nova de l’Argila, Muntadella, plaça Balladora (connexió amb GR-3), Ermita de Santa Perpètua, La Solella del Forat, Serra Roja, el Pradell de l’Alzina, Font de cases d’Avall i zona esportiva.
Distància: 21,8 km
Més informació: https://www.gurb.cat/el-municipi/turisme/rutes/senders-locals.html

L’Esquirol

La ruta es pot fer des de l’Esquirol (C/ Sant Bartomeu) o des de Cantonigròs (Camí de la Foradada. Camp de futbol Cantonigròs). Des de l’Esquirol el camí, que ressegueix la riera de la Gorga, és ple de vegetació i hi trobem llocs molt bonics, com la font de les Fontiques o el salt del Frare.
Distància: 10 km (des de l’Esquirol); 4 km (des de Cantonigròs)
Durada: 3 hores (des de l’Esquirol); 1 hora (des de Cantonigròs)

El primer a la comarca d’Osona, és el 12è d’un grup de circuits creats a diferents ciutats del món. El circuit té 3 variants (rosa-8km, blau-3km i verd-3km) que el participant pot triar depenent de les seves necessitats. El blau és apte per a cadira de rodes elèctrica, joëlette i handbike. Totes tres variants passen per llocs d’especial interès natural com patrimonial del municipi, com el Pont Romànic del Carrer del Pont, el Parai, El Pont del Molí de la Bertrana, La Barra de Ferro, l’Ermita de Santa Maria de Corcó, la Gorga…

Els circuits inclusius estan senyalitzats físicament amb estaques i panells en Braille, i la característica que els fa diferents dels altres circuits adaptats és que són sempre a la natura i amb un punt de dificultat perquè tots/es ens haguem, cadascú al seu nivell, de superar.

Més informació: http://www.inclusivecircuits.net

Les Masies de Voltregà

El meandre del Despujol és una de les àrees més emblemàtiques del riu Ter al seu pas per la plana de Vic, inclòs al projecte de custòdia “Riberes del Ter”. Aquest espai rehabilitat del meandre del Despujol, permet fer un recorregut naturalístic on l’activitat humana (conreus i resclosa hidroelèctrica) conviu amb els arbres de ribera i un poblament excepcional d’ocells aquàtics, peixos, etc.

Distància:
2 km per fer a peu i amb bicicleta.

Més informació:
http://www.museudelter.cat/

Les Masies de Roda

Aquesta ruta passa per paratges meravellosos i molt ben conservats del municipi.
Distància: 10 km
Per fer a peu i amb bicicleta.
Més informació: Senders locals

Ruta que porta fins a l’ermita de Sant Salvador i àmplies vistes a la península de Salou, el riu Ter, el pantà de Sau i Casserres.
Distància: 10 km
Per fer a peu i amb bicicleta.
Més informació: Senders locals

Lluçà

Lluçà és un conjunt dispers de cases i masies disposat a l’entorn d’un petit nucli rural que compta amb nombrosos i destacats vestigis històrics. Al poble es visitarà l’església de Santa Maria de Lluçà i, en un turó veí, les restes d’un antic castell medieval i l’ermita romànica de Sant Vicenç, de finals del segle X. El trajecte discorre, a més, per un bell entorn natural de prats, camps de conreu i un bosc poblat de pins, roures i avets.
Distància: 2,96 km
Durada: 1h
Més informació: Senders locals

Manlleu

Punt de sortida al Museu del Ter.
Distància: 10 km
Per fer a peu i amb bicicleta.

Montesquiu

La ruta ens permetrà fer una volta circular al Parc del Castell de Montesquiu i arribar a l’ermita de Sant Moí, una construcció preromànica o d’un romànic molt primitiu, probablement edificada a finals del segle X.
Durada: 4 h 30 min
Dificultat: mitjana
Inici i final: castell de Montesquiu
Més informació:  Senders locals

El castell de Montesquiu té el seu origen en l’enclavament d’una torrassa de guàrdia que va fer edificar el comte Guifré El Pilós, al segle IX. Diferents personatges l’han habitat fins a arribar a l’últim propietari, Emili Juncadella. Al final de la ruta, sobre una plataforma a uns 1025 m d’alçada, trobarem les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria.
Distància: 9,5 km
Durada: 3 h 30 min
Dificultat: mitjana
Inici i final: castell de Montesquiu i castell de Besora
Més informació: Senders locals

Olost

Itinerari circular que transcorre per pistes i senders entre camps de conreu, pastures i boscos, que ens permetran imaginar les emboscades que protagonitzaven les quadrilles de bandolers en el Lluçanès. La ruta passa per diferents masos, travessa el Torrent de Sant Genís i arriba per camí ombrívol entre vegetació de bosc humit i de ribera a la Font de Malany.
Distància: 5 km 280 m
Durada: 1 h 30 min
Inici: Espai Rocaguinarda
Més informació:http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6946481

Orís

La ruta ens permetrà visitar les ruïnes del castell d’Orís, des d’on gaudirem d’unes boniques vistes del territori, l’església de Sant Genís, els boscos i conreus d’Orís amb les seves masies i la capella romànica de Sant Salvador de Bellver.
Distància: 9,5 km
Durada: 3 h
Inici i final: parròquia de Sant Genís a Orís
Més informació: Senders locals

Oristà

Distància: 6,1 km
Durada: 2 h
Inici i final: plaça Catalunya d’Oristà
Més informació:http://www.senderismeorista.blogspot.com.es/p/ruta-1-sant-sebastia.html

Ruta carenera que ens portarà a conèixer indrets de gran bellesa i diferents panoràmiques del poble d’Oristà.
Distància: 9,6 km
Durada: 2 hores i 30 minuts
Inici i final: plaça Catalunya d’Oristà
Més informació:http://www.senderismeorista.blogspot.com.es/p/blog-page.html

Prats de Lluçanès

Llocs d’interès del sender: Sant Sebastià i Sant Andreu de Llanars.
Distància: 5,2 km
Durada: 1h
Inici: Plaça Nova – Carretera de Navàs
Més informació: Senders locals

Roda de Ter

La ruta A les envistes del Ter enllaça la vida i l’obra dels dos poetes Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol. El seu recorregut transcorre pel camí que voreja el Ter i que enllaça Folgueroles i Roda de Ter, un camí antic que seguien les obreres i els obrers de Folgueroles per anar a treballar a les fàbriques de Roda.
Ruta circular
Distància: 14 km
Poc desnivell.
Més informació: Senders locals

Rupit

Passant pels dos marges de la riera, és la ruta més clàssica de Rupit. El descens pel cantó esquerre de la riera es pot fer en mitja hora, mentre que la pujada per la pista de St. Joan de Fàbregas es pot recórrer en una hora aproximadament.
Durada: 1 hora i 40 minuts
Més informació: Senders locals

El punt més interessant de la ruta són unes tombes antropomòrfiques situades en els Bassis, des d’aquest punt hi ha una panoràmica impressionant de l’entorn.
Durada: 1 hora i 45 minuts
Més informació: Senders locals

Sant Bartomeu del Grau

Aquesta ruta uneix els elements d’art romànic que trobem a Sant Bartomeu del Grau.És un itinerari variat de camins, pistes i algun corriol, la ruta permet arribar a la parròquia de Sant Jaume d’Alboquers tot seguint el GR-3 direcció sud.
Distància: 10 km

+info: Senders locals

Sant Julià de Vilatorta

Itinerari circular, curt i agradable que connecta alguns dels espais d’interès hidrològic que envolten l’entorn de Sant Julià de Vilatorta.
Distància: 5,5 km
Més informació:http://www.vilatorta.cat/municipi/visitans/itineraris/itinerari-de-puigsec.html

Aquesta ruta visita els principals rellotges de sol que hi ha en bon estat repartits per algunes façanes del poble. El recorregut comença al Parc de les Set Fonts, tot i que al tractar-se d’un recorregut circular, el podem començar i acabar on vulguem.
Distància: 3,37 km
Més informació: http://www.vilatorta.cat/municipi/visitans/itineraris/itinerari-dels-rellotges-de-sol-dificultat-baixa–337-km.html

Santa Maria de Besora

El salt del Mir, de 35 m d’alçada, és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua. Convé destacar el cúmul de calç sota el salt. Hi trobem tres edificacions gairebé enrunades, pròpies dels molins fariners antics, on encara es pot veure part del mecanisme.
Sender: GR 151
Durada: 1h 30 min
Dificultat: baixa
Inici: Santa Maria de Besora -Final: Salt del Mir
Més informació: Senders locals

Els Bufadors és un indret de gran bellesa que té un aire màgic. Grans blocs de roca coberts de molsa i amb una flora ben particular dibuixen forats o escletxes per on surt corrent d’aire. De vegades es pot sentir com l’aire xiula al seu interior; d’aquí el nom dels Bufadors.
Durada: 2h 30 min
Dificultat: baixa
Inici i final: Coll de Beví
Més informació: Senders locals

Seva

Passejada fins a la capelleta rural de Santa Madrona i el Menhir de Perafita.
Distància: 6,7 km
Més informació: Senders locals

Us animem a descobrir una mica més del passat de Seva a través de la ruta circular dels Molins de 5,2 km.
La ruta començarà a la plaça de la Creu i marxarem cap al nord. Un cop abandonades les últimes cases del nucli urbà baixarem lleugerament fins que passem pel costat del mateix Cementiri de Seva. Poc després passarem pel costat de la Masia Can Roca i començarem la baixada que ens portarà al Molí Xic.
Després d’una agradable visita el Molí Xic, on podrem gaudir de la totalitat de la seva estructura, creurem el riu Gurri i allà descobrirem les restes del Molí de Sors i el Pont del Molí del Sors (també anomenat Pont d’en Gatus).
I com que encara no estem cansats, a continuació travessarem el torrent de Gassala i amb una mica d’esforç afrontarem una lleugera pujada fins trobar el corriol que ens desvia del camí principal. Tornarem a creuar el riu Gurri per sobre de les pedres i ens endinsarem cap al bosc frondós, allà descobrirem un petit itinerari botànic.
Finalment podrem acabar aquesta meravellosa ruta tornant al nucli de Seva passant per davant de la Font del Sors per tornar arribar al nostre punt de partida.

Distància: 5,2 km
Desnivell: 142m
Apte per tots els públics.

Més informació: https://www.seva.cat/index.php/turisme/ruta-dels-molins

Sora

Envoltada de pins, a la propietat de Rocafiguera, hi ha una gran sequoia de Wellington coneguda per la Bella Antònia. L’arbre fa entre 28 i 35 metres d’alçada i té un perímetre de cinc metres a 1 metre del nivell de terra. Calen tres persones per abraçar-lo. A mitjan segle XIX va estar de moda, entre certes classes socials, plantar aquesta espècie forastera d’arbres en les proximitats de les grans cases pairals del país.
Sender local de Sora i tram de GR 1
Durada: 5 h
Dificultat: alta
Inici i final: Sora
Més informació: Senders locals

Taradell

Us proposem un itinerari per conèixer, bàsicament el nostre nucli antic, endinsant-vos també en espais d’interès natural.
Més informació:http://www.taradell.cat/el-municipi/turisme/rutes-i-senders-100/itinerari-nord-sud.html

Tavèrnoles

Ruta bastant planera: solament fa pujada el tram incial de les Escales del Foquers -50 metres d’aproximadament 250 graons-, la resta és pla i recorre notables llocs d’interès verdaguerià.
Distància: 6 km
Més informació: Tavèrnoles Senders locals

Aquesta excursió circular permet visitar l’entorn del Pla de Savassona, un dels conjunts de patrimoni arqueològic més singulars a nivell comarcal. Com hi ha molts elements d’interès, és fàcil que l’excursió s’allargui una horeta més del temps estimat. Us recomanem gaudir de les vistes des de l’ermita de Sant Feliuet i endinsar-vos en la descoberta dels jaciments existents.
Distància: 6 km
Durada: 1h 40 min
Més informació: Tavèrnoles Senders locals

Recorregut de pujades i baixades, amb tres trams de desnivells de 100-150m relativament sobtats. Recorre fondals i trams elevats. Paratges de notable interès com la zona de la Savassona i l’ermita de Sant Feliuet. La ruta segueix el sender PR C-40.
Distància: 9 km (més retorn)
Més informació: Tavèrnoles Senders locals

Tavertet

La ruta transcórrer de Tavertet fins a Sant Corneli que fou reconstruït el 1717 sobre l’anterior ermita del segle XIII. La capella és molt petita, d’una sola nau. Latri és un comunicador, l’únic que hi ha al Collsacabra. La torre és del 1868.
Durada: 2 h 30 min
Dificultat: mitjana
Més informació: Senders locals

Al Puig de la Força hi havia existit un castell, atribuït a la família Tavertet, construït al segle XII sobre les runes d’un anterior. En queden algunes parets i una cisterna o presó. Els diferents corriols i miradors permeten vistes del Sot de Balà, el morro de l’Abella,…, totes elles d’una gran bellesa
Distància: 6 km
Durada: 3h
Més informació: Senders locals

Tona

La ruta és un recorregut per l’espai i el temps amb un fil conductor important: l’aigua. Visitarem diferents vestigis del poble: dels ibers (forns ibèrics), romans ( jaciment del Camp de les Lloses) i medievals (Santuari de Lourdes i el pla del Castell), fins a la contemporaneïtat del barri residencial Roqueta, on podrem entrar al pou de l’antic balneari i tastar i olorar les aigües sulfuroses d’aquesta deu. També ens passejarem davant les torres modernistes més senyorials i l’antic balneari Ullastres.
Durada: 3hores
Més informació: Senders locals

Sender molt planer, pot fer-se a peu o amb bicicleta pensat per a gent gran que vulgui caminar fàcilment per camins rurals sense marxar molt lluny del municipi.
Distància: 4 km
Inici i acabament a la Plaça de l’Església.
Més informació: Senders locals

Els turons són relíquies de la història geològica de la zona. L’entorn de Tona sorprèn per la diversitat de paisatges que s’hi poden contemplar. El paisatge és típicament agrícola, però es troba fragmentat per les petites illes que formen els turons de la Plana ausetana protegits pel PEIN. Aquests turons, denominats “turons testimoni”, són testimoni relicte de la història geològica i del paisatge vegetal primitiu de la Plana de Vic.
Distància: 6 kms.
Temps: 2 hores.
Inici i acabament: Plaça de l’Església.
Forma: Circular.
Més informació: Senders locals

Torelló

Seguint el tram de vora Ges que us proposem, transcorrerem la Vall del Ges resseguint el riu des de Torelló fins a Sant Pere, tot gaudint dels boscos de ribera i de les masies disperses al llarg de la vall.
Distància: 8,5 km
Durada: 1 hora 45 min
Més informació: Senders locals

Vic

Circuit natural al voltant de la ciutat, articulat per un grup d’enclavaments d’alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural, i que permet valorar ambientalment i sòcioculturalment la perifèria de la ciutat i gaudir del terme municipal.
Distància: 32 km
Més informació: Anella verda

El Mèder és un riu de poc cabal format per les rieres de Muntanyola, de Santa Eulàlia de Riuprimer i de Sant Joan del Galí. L’itinerari transcorre per l’últim tram del riu, just abans d’entrar a Vic i ens permet observar de prop la fauna i la vegetació dels boscos de ribera. En època de fortes pluges és necessari l’ús d’un calçat que es pugui mullar per creuar el riu.
Recorregut: Lineal
Distància: 8 km
Lloc de sortida: Pont del Blanqueig
Més informació: Entorn riu Mèder i la Guixa

El riu Gurri neix al peu del Montseny i desemboca al Ter després de rebre les aigües del Mèder a la ciutat de Vic. Tot i ser de poc cabal, els dos rius van afavorir el desenvolupament de la indústria de les adoberies, en especial el Mèder que travessa la ciutat. Les seves aigües van assolir un alt grau de contaminació, però actualment amb l’entrada en funcionament de les depuradores el seu estat ha millorat molt. L’itinerari es pot començar pel marge dret del riu i tornar pel marge esquerre.
Recorregut: circular
Distància: 5,1 km
Dificultat: fàcil
Lloc de sortida: Parc de Xavier Roca i Vinyes
Més informació: Entorn del riu Gurri-Pont d’en Bruguer

El pla de Sant Sebastià (770 m.) amb una ermita en el seu punt més alt és un indret molt conegut i apreciat per la gent de Vic. El perfil es divisa des de bona part de la ciutat i la situació el converteix en un esplèndid mirador sobre la ciutat i la plana. L’itinerari comença a la zona esportiva de Vic i transcorre parcialment pel terme municipal de Gurb. En el tram final coincideix amb el recorregut ambiental de l’entorn del Mèder.
Recorregut: circular
Distància: 15,4 km
Lloc de sortida: Alberg Canonge Collell (Zona Esportiva Municipal)
Més informació: Vic-Sant Sebastià

Vidrà

El Puigsacalm, de 1.514 metres d’alçada, està situat a cavall de les comarques d’Osona i la Garrotxa. És un dels cims més coneguts de Catalunya i una de les caminades més clàssiques de l’excursionisme català. Les vistes des del cim són immillorables, en un dia clar i net, fins i tot la vista ens regala la badia de Roses.Pujant des de Vidrà, trobem l’ermita romànica del segle XII de Sant Bartomeu de Covildases, situada al mig de prats. El conjunt és d’una bellesa extraordinària. De tornada passarem pel bonic veïnat de Ciuret, situat en un indret meravellós.
Sender d’anada: GR 151.1 / Sender de tornada: sender local del Puigsacalm
Durada: 7 h
Dificultat: alta
Inici i final: Vidrà
Més informació: Senders loals

És un dels salts més importants del riu Ges. Els seus 20 metres d’alçada van fer que fos aprofitat, com les antigues ruïnes ens ho demostren, per fer funcionar un molí; d’aquí en deriva el seu nom.
Distància: 4 km
Durada: 1 h
Inici: Vidrà
Més informació: Senders locals

Viladrau

Un recorregut amable, idoni per a prendre un primer contacte amb Viladrau i el Montseny. El sender segueix camins i corriols que us portaran a conèixer en un senzill viatge alguns dels elements, naturals, culturals i paisatgístics, més característics de la nostra població.Els camins us portaran entremig de conreus i antigues masies fins a arribar a un paratge idíl•lic on senyoreja el Castanyer de les 9 Branques.
Sender circular senyalitzat
Inici del recorregut: Font del Sot de Can Rosell. A 15 minuts de la Plaça Major
Durada del recorregut: 1,30h (anar i tornar)
Més informació:http://www.viladrau.cat/ca/turisme/rutes/sender-del-castanyer-de-les-9-branques-sl-c81

Una de les ascensions més clàssiques del Montseny, ja difosa per Artur Osona l’any 1876, ara per la vessant nord, la més bosquerola.Camí de pujada continuada que recorre bona part dels estatges més boscosos i espectaculars del Matagalls fins a culminar en els prats i matollars del cim. En arribar, els paisatges i les vistes més àmplies de tot el Montseny.
Sender senyalitzat
Inici del recorregut: Coll de Borderiol (15 m d’aproximació en cotxe des de la Plaça Major)
Durada del recorregut: 4,5h (anar i tornar)
Més informació:http://www.viladrau.cat/ca/turisme/rutes/cami-de-matagalls-sl-c82

Itinerari curt i força planer que ens acosta al Mas la Sala, la casa natal del famós bandoler del segle XVI anomenat Joan Sala ( Serrallonga). El camí també ens descobreix altres punts d’interès com la Font de l’Oreneta o el rellotge de sol del Mas els Molins, tot passant per indrets que ens faran reviure les llegendes d’en Serrallonga.
Inici del recorregut: Rotonda del Torrent entre l’Avinguda Montseny
Distància: 8 km
Durada: 2h

Vilanova de Sau

Ruta força planera amb vistes panoràmiques del pantà de Sau i rodalies. La tornada és pel mateix camí. En tot moment seguirem el GR 2 i és apte per BTT.
Distància: 6 km
Més informació:http://www.vilanovadesau.cat/turisme/rutes-pel-municipi.html

Ruta circular no gaire llarga però amb desnivells bastant forts. Cal destacar les vistes panoràmiques de les Guilleries, el Montseny, la plana de Vic, el Cabrerès i els Pirineus.
Distància: 6,5 km
Més informació: Senders locals

Ruta no gaire llarga però amb forts desnivells pujant cingleres (400 m en una distància de 1,6 km). Gran part del camí està senyalitzat per les marques del GR 2. Des de dalt de les cingleres de Tavertet podrem gaudir d’espectaculars vistes de la vall de Sau.
Més informació: Senders locals

Aquest itinerari és una passejada de dues hores, anada i tornada, amb un desnivell mitjà, que ens porta de Malafogassa a Vilanova de Sau endinsant-se per boscos frondosos de roures i pins.
Distància: 2,5 km
Més informació: Senders locals

tornar enrere

Back To Top