skip to Main Content

Visiteu el MEV, Museu d’Art Medieval

MEV, Museu d’Art Medieval de Vic

El MEV, Museu d’Art Medieval de Vic és un arc de connexió entre el passat medieval i el món actual. Referent internacional en art romànic i gòtic català, el museu no només acull i exposa la seva col·lecció, sinó que també busca ser pioner en el relat entorn a l’art medieval: com es viatjava a l’edat mitjana? Quines eren les medicines de l’època? Com es feien servir els diners?Com s’organitzava la societat? Quins pigments i materials utilitzaven els pintors medievals?Com era l’experiència d’entrar en una catedral romànica? En definitiva, com es vivia a l’edat mitjana? Aquestes i moltes altes preguntes relacionades amb el món medieval són les que podem respondre a través de la col·lecció que ofereix el museu.

Per tal de transportar-nos a l’edat mitjana, el museu compta amb un aliat clau: les tècniques digitals més modernes. Aplicant-les, el MEV aconsegueix ser un museu més social i més obert a tothom: amb la digitalització, la col·lecció es torna interactiva i el visitant la percep en plenitud, des de l’emoció, els sentitsi les històries, ja sigui des del propi museu o des de qualsevol altre punt.

Un exemple d’aquesta transformació digital és el nou espai immersiu, que esdevé una eina educativa i divulgativa, sentla peça que dona el context necessari a la col·lecció d’art medieval del Museu i, per tant, la porta d’entrada per visitar el MEV. Serà també el nou fil conductor de la proposta d’activitats educatives del museu: un bon gruix d’activitats culturals, familiars i escolars passaran per l’espai per tal de conèixer el context d’una de les col·leccions d’art medieval més importants del món.

Visita més museus

Horaris:
D’abril a setembre: de dimarts a divendres de 10 a 19 h.
D’octubre a març: de dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h.
Dissabtes de 10 a 19 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.

El Museu romandrà tancat els dilluns; els dies 1 i 6 de gener; el diumenge de Pasqua i els dies 25 i 26 de desembre.

Més informació:
Tel. 93 886 93 60 – 93 886 93 61
www.museuartmedieval.cat
reserves@museuartmedieval.cat

Tarifes:

Aquí

Per al públic adult el Museu proposa visites comentades a totes les col·leccions o bé fer un recorregut medieval per les sales de pintura i escultura romànica i gòtica.
– Durada: 1h30 min visita col·lecció romànic i gòtic i 2 hores visita totes les col·leccions.
– Activitat accessible: Si
– Època recomanada: Tot l’any, dins l’horari del museu, amb reserva prèvia
– Núm. máx/mín per grup: 30 / 1 persona
– Idiomes: Català, castellà, anglès i francès.
– Preus aproximats: Visita col·leccions 55 €/ grup; visita col·leccions idiomes 60€/grup; visita a tot el Museu 70€/grup; visita a tot el Museu idiomes 75€/grup. *Entrades apart.

Visita participativa amb la família a les col·leccions de romànic i gòtic utilitzant diferents objectes i materials. A partir de 5 anys.
– Durada: 1 hora
– Activitat accessible: Si
– Època recomanada: diumenges a les 11h
– Núm. mínim per grup: 1 persona
– Idiomes: Català.
– Preus aproximats: Visita inclosa en el preu d’entrada al Museu

El nou espai immersiu farà d’arc de connexió entre el present i el passat de fa mil anys: viatjarem a l’edat mitjana a través d’una experiència emotiva i sensorial per descobrir i entendre la col·lecció d’art medieval del MEV.
– Durada: 1 hora

– Activitat accessible: Si

– Època recomanada: Cada dissabte i diumenge a les 12 h
– Idiomes: Català.
– Preu: 8,5€

tornar enrere

Back To Top