skip to Main Content
‘Osona, La Història Continua’, Descobrim Junts Els Tresors Amagats De La Comarca

‘Osona, la història continua’, descobrim junts els tresors amagats de la comarca

Per aquest motiu, l’objectiu de la nova campanya ‘Osona: la història continua’ és posar de manifest el seu extens patrimoni arquitectònic, històric i cultural.

Així doncs, a Osona, a banda dels seus monuments més reconeguts, podràs descobrir joies arquitectòniques ocultes, autèntiques obres d’art que encara són bastant desconegudes per la gran majoria de visitants. Totes elles representatives de diferents èpoques i d’estils artístics i arquitectònics ben diversos: des de la prehistòria, el romà, passant pel romànic, el Renaixement, el barroc, el neoclàssic fins a arribar a l’època industrial. Totes aquestes obres tenen un interès històric enorme. Per tant, són de visita obligada. Et citem alguns dels monuments que coneixeràs amb aquesta nova campanya:

Complex arqueològic de Savassona, Balma 81, Pedra del Dau, Muralles de Montgròs, esglésies romàniques de Seva i d’El Brull, pont de Queralt, catedral de Sant Pere, Llotja, els castells romànics dels Montcada, Tona, Besora i Savassona, les esglésies romàniques de Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç de Malla, Sant Andreu de Tona, els monestirs romànics de Sant Pere de Caserres i Santa Maria de Lluçà, monuments d’estil barroc com la Capella de la mare de déu del sòl del pont (Roda de Ter), Sant Miquel de Rupit (Rupit i Pruit) amb tocs neoclàssics, l’Església Parroquial i rectoria de Sant Bartomeu (Sant Bartomeu del Grau), fàbriques i colònies industrials com: la colònia Vila-Seca (Sant Vicenç de Torelló), la colònia la Coromina (Torelló), la colònia Ymbern (Orís) i altres monuments destacats com el Balneari Codina, el Mas el Cavaller de Manlleu, el Pont de Rupit.

D’altra banda a Vic, la capital de la comarca també pots visitar: el Temple Romà, el seu nucli antic, la muralla, la catedral de Sant Pere, les Muralles, la Casa Balmes, la Casa Vilà (modernisme), Casa Domenec (Modernisme), la Casa Ricart (Modernisme), Sant Just (Gòtic), L’alberguera, Casa Panella (Barroc), La Llotja, el Palau Episcopal, la Casa Besalú (Renaixement), entre molts altres.

Tenint en compte aquest ampli ventall patrimonial, no és pas exagerat afirmar que a cada municipi d’aquesta comarca, segurament hi trobaràs més d’un monument que mereix ser visitat. En definitiva, si ets un amant de la història i tens curiositat per conèixer els relats que s’amaguen darrere de cada castell, església o ermita; amb la campanya ‘Osona: la història continua’, tindràs l’oportunitat de descobrir aquells aspectes més desconeguts de la comarca i la petjada de les diferents civilitzacions. T’hi esperem!Back To Top