skip to Main Content
Osona Celebra L’estiu Amb Les Seves Festes Majors. Veniu A Gaudir-ne!

Osona celebra l’estiu amb les seves Festes Majors. Veniu a gaudir-ne!

Un dels dies clau en el calendari és el 15 d’agost, dia de l’Assumpció, doncs molts pobles d’Osona han triat aquesta data per celebrar les seves Festes Majors. Com per exemple: Manlleu amb la seva tradicional Festa del Serpent; Olost, del 13 al 16 d’agost, estarà de festa amb caminades nocturnes, sardanes, ballada de gegants, concerts a les nits, etc.; Sant Julià de Vilatorta amb la seva Festa Major de Vilalleons, on les sardanes seran les protagonistes; Seva amb el seu Carnaval d’estiu i Vilanova de Sau amb activitats per a tota la família: xocolatada, cinema a la fresca, campionat de botifarra, mercat de segona mà, etc.

Però això no és tot; a principis d’agost molts municipis osonencs també es vesteixen de festa: Gurb, el primer diumenge d’agost, celebra la seva Festa Major de Sant Esteve de Granollers de la Plana, durant la qual, no faltarà el sopar de Festa Major, la missa solemne, vermut, Havaneres i rom cremat, un partit de futbol de festa major, una caminada nocturna, etc.; Tavèrnoles, del 25 juliol al 3 agost, omplirà d’alegria els carrers del poble amb activitats esportives, caminades nocturnes, sopars de festa major, concerts, etc.; Tona sempre celebra la seva Festa Major d’Estiu, el primer diumenge d’agost i s’allarga fins al dimarts següent. Com ja és costum, oferirà un amplíssim ventall d’espectacles i activitats per a tots els gustos i edats. El plat fort i més emblemàtic és el ball del confeti del dimarts a la nit, que s’ha convertit en un referent per a tota la comarca.

Al voltant d’aquestes dates, també cal destacar les Festes Majors de: Torelló, del 23 de juliol al 2 d’agost, amb un ampli programa d’actes, on no faltarà teatre, sardanes, curses ciclistes, la Festa del Batre i la Civada, festa de l’escuma, gegants i nans, correfocs, etc., i l’Esquirol (Cantonigròs), que omplirà el poble d’engrescadores activitats com: el campionat de tenis a la fresca, 3×3 de bàsquet, botifarrada, espectacles de danses, gimcana familiar, havaneres, curses populars, etc.

Finalment, per acomiadar les vacances de la millor manera, podeu gaudir de les següents Festes Majors a finals d’agost: Balenyà, del 21 al 25 d’agost amb la seva tradicional Festa Major d’Agost de Sant Bartomeu; Sant Bartomeu del Grau amb diverses activitats festives, durant la setmana del 24 d’agost; Orís celebra la seva festa major, el 25 d’agost, i Sant Agustí de Lluçanès en fa dues: el 25 d’agost la seva Festa Major de Sant Genís del Pi i el 28, la Festa Major de Sant Agustí.

Aprofiteu les vacances d’estiu per gaudir de les festes majors d’Osona. Preneu nota de les dates perquè el mes d’agost està ben ple. Veniu a compartir l’alegria i l’ambient festiu d’aquests dies amb activitats per a tota la família!

Back To Top