skip to Main Content
Coneixes El Mirador Dels Cingles De Tavertet? Vine A Gaudir D’una De Les Vistes Més Imponents D’Osona

Coneixes el mirador dels Cingles de Tavertet? Vine a gaudir d’una de les vistes més imponents d’Osona

No en va, aquest territori, molt poc poblat, ofereix un equilibri perfecte entre els valors naturals i els culturals. Es tracta d’un autèntic espai natural amb un gran valor paisatgístic, dominat per un mosaic de boscos, pastures i cingleres espectaculars. Si encara no coneixes aquest bell indret, aprofita aquest estiu per descobrir-lo i gaudir de paisatges de postal. No et pots perdre:

  • El mas de l’Avenc. Aquest edifici, originari del segle XIII, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. A principis del segle XVI es va afegir un casal gòtic-renaixentista, dels més notables de la comarca. 
  • El mirador de la Roca Llarga. Des d’aquest mirador natural, situat a 1.186 m d’altitud, podràs gaudir d’unes fantàstiques vistes del paisatge de les Guilleries.
  • La font de Rajols. Situada en una fageda molt fresca i agradable, aquesta font del segle XVIII, recentment restaurada, és el lloc ideal per gaudir d’un berenar i fer passar la calor de l’estiu.

Els cingles de l’Avenc de Tavertet, formen part del Collsacabra, i són coneguts entre els geòlegs de tot el món. De fet, són la cinglera més alta de la contrada. Cingles i coves s’enllacen amb corrents fluvials que sovint esdevenen salts d’aigua d’una bellesa extraordinària. Durant aquesta excursió en plena natura, també et recomanem visitar la cova del Forat del Vent, de 3.216 m de longitud, una de les més extenses del món, oberta, en material de gres.

Entre aquesta muralla de cingles, podràs descobrir bells boscos, pastures i cingleres espectaculars amb un gran valor paisatgístic i amb una important biodiversitat. De fet, la flora i fauna és molt abundant, amb més de 300 espècies de plantes, arbusts i arbres.

L’estiu és una època ideal per a la descoberta de nous territoris i paisatges. Aprofita’l i gaudeix de les vistes més impactants d’Osona, visitant amb la família o els amics, els cingles de Tavertet. Una experiència inoblidable!

Back To Top