skip to Main Content

Aquest estiu, veniu a gaudir del turisme slow i gastronòmic a Osona

Així doncs, mentre us endinseu a cavall, a bicicleta o a peu pels boscos i paratges d’Osona, tindreu l’oportunitat de conèixer bells indrets i acabar d’arrodonir la vostra experiència, assaborint l’exquisida gastronomia de la comarca als seus restaurants. Especialment, cal destacar tres autèntiques joies gastronòmiques:



  •  Ca l’Ignasi de Cantonigròs. Compta amb la distinció ‘Slow Food Km 0’ per la seva ferma aposta pels productes de proximitat. És ideal pels amants de la cuina de sempre amb tocs innovadors. Des de 1998, L’Ignasi i el seu equip aconsegueixen transmetre el paisatge que els envolta als seus plats. Sempre tenint en compte, el calendari dels productes que l’entorn ofereix; no hi faltaran: la ceba de Tavertet, la patata del Bufet i Canabec, l’horta de Pruit, els bolets del Collsacabra, la reina del bosc com és la tòfona, formatges, embotits, mongetes petites del Collsacabra i tomàquets, etc. Entre els seus plats més típics, la majoria cuinats al forn de llenya, cal destacar: la milfulles de patates de Bufet amb "ceps" i botifarra negra o l’arròs de l’Estany de Pals amb ceps i carxofes. Sens dubte, es tracta d’una gastronomia vinculada al territori, amb estil propi i elaborada cuidant tots els detalls.

 

  • Can Jubany de Calldetenes.  Un referent de l’alta cuina i gastronomia de qualitat, reconegut amb una Estrella Michelin, on de la mà del xef Nandu Jubany, podreu tastar receptes innovadores que conserven l’essència de tota la vida. En un entorn immillorable, una càlida casa de pagès antiga, podreu gaudir d’una autèntica explosió de sentits, un viatge pels sabors de la terra, un nou concepte gustatiu. Des de 1995, en Nandu Jubany i l’Anna Orte us faran gaudir d’una experiència gastronòmica inoblidable. Podreu gaudir de plats tradicionals reinventats; de productes que passen del bosc i l’hort al plat… Plats com: la Coca de foie, poma caramel·litzada i amanida de contrastos; els seus canelons de pollastre rostit amb rossinyols a la crema; l’arròs sec d’espardenyes amb brou d’escamarlans; el menú de la tòfona a la tardor, etc.,  tots transmeten la calidesa, la familiaritat i el tracte proper que sempre han estat la carta de presentació de Jubany; un autèntic plaer pels sentits.

 

  • La Fonda Sala d’Olost. Es tracta d’un establiment familiar al bell mig del poble d’Olost, al Lluçanès, una zona tranquil·la i boscosa, de tradicions agrícoles i ramaderes. El seu xef, en Toni aposta per una cuina basada en el producte del mercat i de l’entorn immediat, defugint de la sofisticació excessiva sense rebutjar la inventiva i la subtilesa del tractament concret per a cada plat. Cada temporada procuren oferir els plats més propers al producte del moment i organitzen jornades gastronòmiques, dedicades a la degustació de productes especials, com la tòfona a la tardor. El fet d’estar entre mar i muntanya propicia que també pugueu gaudir d’una variada i exquisida carta, on no falten: productes frescos de temporada i els típics d’Osona com les patates del bufet, o el porc i els seus derivats (embotits), etc. La tenacitat i l’esforç del Xef Toni, també, s’han vist reconeguts amb una Estrella Michelin.

Aquest estiu, podeu viure unes autèntiques vacances slow a Osona, on gaudireu de la tranquil·litat, la natura i la seva riquesa culinària. Animeu-vos a demanar els productes més típics als restaurants osonencs. Viureu una experiència única!

 

Back To Top