skip to Main Content
NDP – Presentació Dia Internacional Dels Museus

NDP – Presentació Dia Internacional dels Museus

Divendres 7 de maig a les 10 hores ha tingut lloc l’acte de presentació del Dia Internacional dels Museus a Osona. Un acte organitzat pel Consell Assessor de Museu, Òrgan gestionat pel Consell Comarcal d’Osona en coordinació amb els diferents museus de la comarca.

Ha donat la benvinguda, Roger Canadell, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter. Canadell ha iniciat la intervenció posant de manifest la necessitat de celebrar dies com aquest, “celebrar és bo i és oportú”, una manera de visibilitat els museus i apropar-los a la gent. També ha posat de manifest la dificultat de gestionar els museus durant aquest últim any, però que ha servit per analitzar què oferim i cap on volem anar, treballant amb sostenibilitat, digitalització i sobretot en coordinació amb la resta de museus més pròxims. Finalment ha convidat a la ciutadania a visitar els museus, com un espai d’aprenentatge, vivència i emocions.

Seguidament, Maria Ocaña, directora de l’Esquerda, Museu Arqueològic ha donat la benvinguda i ha agraït a la resta de representants dels museus que poguessin estar aquí. Ocaña ha explicat la il·lusió de poder presentar el museu en un dia com aquest. La presentació del dia internacionals dels Museus a Osona de forma anual tenia lloc en un dels museus que presentaven alguna novetat, l’any passat era torn del museu, inaugurat el 2019, però no va poder ser, així que ha tocat aquest 2021. Seguint l’eslògan de la campanya, “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar” ha remarcat aquest repte que tenen els museus de recuperar el patrimoni però també reinventar-se i més en temps de pandèmia per “estar oberts, malgrat estar tancat”. Acabant ha emfatitzat la importància de treballar amb xarxa i fent valdre el fet de disposar del Museu del Ter com a museu de suport territorial.

Núria Arau, consellera de Cultura del Consell Comarcal d’Osona, ha agraït la participació de tots els museus i la tasca feta durant aquest darrer any. Així com la importància de recuperar l’activitat del Consell Assessor de Museus d’Osona i sumar en el Dia Internacional dels Museus, una edició marcada per 3 línies, primerament tornar a apropar els museus a les persones, oferint la possibilitat de gaudir d’oci cultural de qualitat. Per altra banda, sota el nom “Donem la benvinguda a la gent gran”, es convida aquest col·lectiu a retornar als museus després d’un any el qual han patit moltes limitacions i patiment. Finalment, “ODS, Joves i Museus” posant sobre la taula l’important paper que juguen els museus en el futur de les nostres societats, amb la gent jove al capdavant d’un futur responsable i sostenible també en àmbit cultural.

Àlex Montanyà, conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, per la seva part a explicat la tasca d’Osona Turisme, acompanyant els museus de la comarca, “museus excepcionals” complementant-los amb oferta d’activitats a la natura, pobles amb personalitat… Insistint amb aquesta tasca d’ampliar el coneixement a petits i grans, turistes i resident. Finalment ha convidat a tothom a participar en aquestes jornades.

Els representats dels diferents museus han explicat les activitats que portaran a terme durant aquesta setmana del 15 al 23 de maig i s’ha finalitzat l’acte amb una visita guiada al museu.

Tota la informació és pot trobar a osonaturisme.cat

 

Back To Top