skip to Main Content

Monestir de Sant Pere de Casserres

Monestir de Sant Pere de Casserres-Les Masies de Roda de Ter-Osona Turisme- en BAIXA-©J.Santaugini-018 (1)

El monestir de Sant Pere de Casserres és l’únic de l’orde benedictí a Osona. Es troba situat a les Masies de Roda i va ser erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca. La promotora fou la vescomtessa Ermetruit, quan l’any 1006 va comprar el domini alodial de Casserres al comte Ramon Borrell de Barcelona, amb la intenció de construir-hi un monestir dedicat a Sant Pere.

Amb anterioritat a la construcció del monestir, hi havia en aquest indret un castell termenat documentat des del 898, amb una capella dedicada a sant Pere, que els vescomtes decidiren convertir en monestir. Una antiga llegenda diu que el monestir de Sant Pere de Casserres fou fundat pels vescomtes d’Osona i Cardona sobre les relíquies d’un infant dels vescomtes que es conservà momificat, el qual, tres dies després d’haver nascut, va parlar i va dir que no viuria més de trenta dies i que un cop mort el seu cos fos posat dins d’una arca tancada, sobre una mula. Allà on s’aturés l’animal s’havia d’edificar un monestir sota l’advocació de sant Pere. Les relíquies d’aquest infant van ser molt venerades al monestir i quan hi havia sequera es baixava en processó fins al Ter i es mullava l’arca que contenia el nen, en les aigües del riu.

Actualment el monestir alberga una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles, així com un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.

Visita més monuments

Horaris:
01/06 a 30/09 de 10.00 a 19.30h
01/10 a 31/05 de 10.00 a 17.30

Tancat els dilluns no festius (si el dilluns és festiu, el monestir romandrà obert i es tancarà el dimarts), 25 i 26 de desembre i 1 de gener.
Tancat per vacances del 6 al 31 de gener.

Més informació:
Tel.937 447 118 – 606 892 200
www.santperedecasserres.cat

Consulta la guia del visitant

S’ofereix la possibilitat de fer una visita acompanyat d’un guia.
– Durada: 1 hora
– Activitat accessible: Parcialment accessible a persones amb discapacitat física.
– Núm mínim per grup: 8 persones.
– Idiomes: català, castellà, anglès i francès.
– Preu aproximat: 3€ + el preu de l’entrada. Necessari reserva prèvia al telèfon. 93 744 71 18

El monestir, envoltat d’aigües del pantà de Sau, és una joia de l’arquitectura romànica catalana. Però, us heu preguntat mai com va ser possible una construcció d’aquesta magnitud? Qui hi va participar? D’on van treure els diners i els materials per a la construcció? Quines eines varen fer servir? Com és que les voltes de canó i els arcs encara s’aguanten mil anys després de la seva construcció? Veniu a Casserres i descobrireu tots els secrets de la construcció. – Durada: 30 minuts
– Activitat accessible: Parcialment accessible a persones amb discapacitat física.
– Època recomanada: Dissabtes i diumenges, a les 11 hores, durant tot l’any.
– Núm. màx/mín per grup: 30 / 4 persones
– Edat mínima: Majors de 5 anys
– Idiomes: Català, castellà i anglès
– Preu aproximat: Primer dissabte de cada mes: 1 €/persona, entrada a part. Resta: 3€ /persona, entrada a part.

tornar enrere

Back To Top