La nova campanya: ‘Osona, el secret més ben guardat de Barcelona’ aposta per les propostes de turisme de qualitat, sostenible i slow per a aquest estiu
A Osona podreu relaxar-vos i desconnectar de l’estrès, practicant les anomenades experiències slow, la millor manera de gaudir de la tranquil·litat i d’un contacte directe amb la natura. Especialment, recomanable descobrir tres dels seus espais naturals de gran bellesa com: el Parc Natural del Montseny, el Parc del Castell de Montesquiu o l’Espai Natural de les Guilleries – Savassona. Uns paratges ideals per gaudir d’espectaculars panoràmiques i dels sons propis de la natura: ocells, l’aigua del riu, el moviment de les fulles dels arbres…
D’altra banda, Osona també posa al vostre abast un ampli ventall d’activitats pròpies d’un turisme actiu com volar amb globus aerostàtic; senders de petit i gran recorregut, els centres de BTT, des d’on podreu fer diferents itineraris per la natura; les vies ferrades; les rutes guiades a peu, a cavall o amb bicicleta, esports com: l’hípica, la nàutica (esquí aquàtic, piragüisme, pesca…), el golf i el termalisme. I pels més aventurers: el salt de pont, la tirolina, l’escalada, el tir amb arc, el kàrting o les rutes en 4×4.
Altre valor característic i definitori de la identitat d’Osona és la seva gastronomia, on els productes de la terra, naturals i ecològics són els protagonistes. A aquesta comarca podreu tastar exquisits embotits com: el fuet i la llonganissa de Vic, els més famosos d’una família que també acull productes com la botifarra, el bisbe, la somalla, la baiona… Altres productes artesanals que també són deliciosos són: els formatges i làctics, la pastisseria, el pa d’Osona o el de pessic de Vic, les infusions amb herbes aromàtiques, la cervesa, la recuperació de blats antics i de varietats autòctones d’horta, els provinents del cor dels nostres boscos com: els bolets i la tòfona negra… Si vols conèixer més ingredients 100% osonencs, podeu consultar el Catàleg de productes agroalimentàris. I res millor que tastar-los als restaurants de la comarca; com per exemple a Ca l’Ignasi amb segell Slow Food o als estrella Michelin Can Jubany i la Fonda Sala. Ells i molts altres són una mostra de la cuina d’alta qualitat que s’elabora a la comarca, coneguda internacionalment.
En definitiva, teniu molts motius per venir a Osona i viure les millors experiències. Descobriu-les amb la campanya ‘Osona, el secret més ben guardat de Barcelona’. Us hi esperem!