skip to Main Content
De Cap A L’aigua! Veniu A Descobrir Els Embassaments I Salts D’aigua Més Espectaculars D’Osona

De cap a l’aigua! Veniu a descobrir els embassaments i salts d’aigua més espectaculars d’Osona

Especialment us recomanem:

  •  L’emblemàtic embassament de Sau. Situat sota les cingleres de Tavertet sorgeix l’embassament de Sau, que reté el curs del riu Ter. L’any 1962, aprofitant el desnivell de la vall entre els cingles i les Guilleries, s’inaugurà el pantà de Sau. Aquest embassament és considerat un dels més peculiars de Catalunya amb 17 km de llargada i 3 km d’amplada màxima. Sota les aigües descansa el nucli antic de Sant Romà de Sau, un poble submergit del qual només en sobresurt el campanar romànic de l’església de Sant Romà de Sau del S. XI, és l’indicador popular del seu nivell. Avui dia esdevé un indret perfecte per a la pràctica d’esports nàutics com per exemple: les excursions en caiac.

 

  •  La Roca Foradada. Enmig de la riera de les Gorgues, trobem la roca Foradada, un indret sorprenent i amb un aire màgic que encantarà a tota la família, especialment als més petits. Durant la vostra excursió, descobrireu un paisatge variat amb molta vegetació. Al vostre pas, us trobareu alzines sureres, roures, castanyers i, al costat del riu, diferents espècies d’arbres de ribera. L’itinerari el començareu des del poble osonenc de Cantonigròs. A partir d’aquí seguint els senyals del GR-151, arribareu a un escenari que sembla extret d’un conte de fades. L’aigua, que cau en un gorg des d’una alçada de 15 metres, està rodejada de grans parets de pedra i a l’estiu és un indret ombrejat i discret que, sens dubte, convida al bany. A més, és ideal per  fer-la amb tota la família perquè l’itinerari és curt i no presenta cap dificultat tècnica.

 

  •  El Salt de Mir. Des de Santa Maria de Besora, seguireu la pista que passa entremig de l’església i darrere l’Ajuntament, pel costat del parc infantil, arribareu a una masia. En aquest punt, seguireu la pista que va cap a l’esquerra, passareu prop de la casa del Noguer i us dirigireu cap al veïnat del Mir. A partir d’aquí, la pista va baixant fins a la riera de la Forada. Passada la riera, us trobareu uns cartells que us indiquen el Salt del Mir a la dreta. Arribats a aquest punt, podreu contemplar un paratge d’una gran bellesa: un espectacular salt de 35 m d’alçada. Al vostre pas, també trobareu tres edificacions gairebé enrunades, pròpies dels molins fariners antics. L’aigua de la riera era retinguda en una bassa a la part superior del salt i s’enviava a través d’unes comportes i una canal cap al primer dels molins, on la força de l’aigua feia girar les pales que a través d’engranatges movien les moles de pedra. És a dir, encara podreu veure part del mecanisme.
  •  
  • Salt del Cabrit (Santa Maria de Corcó). Conforma un engorjat molt espectacular amb nombrosos salts d’aigua i també algunes restes de molts molins fariners. La ruta la iniciarem des de Roda de Ter, travessant les Masies de Roda direcció Sant Martí Sescorts. De camí, us trobareu amb un preciós baixant d’aigua de la riera de Sant Martí, situat a la dreta del camí. Però el millor encara està per arribar. Més endavant, podreu contemplar en tota la seva esplendor el Salt del Cabrit, des d’on podreu gaudir d’unes meravelloses panoràmiques de l’embasament de Sau i voltants.

 

Així doncs, si busqueu una alternativa a les concorregudes platges de la costa; aprofiteu per capbussar-vos en els salts d’aigua d’Osona. Veniu a refrescar-vos amb tota la família!

 

Back To Top