Èxit rotund de “Benvinguts a Pagès La Festa”, unes 1.150 persones van visitar Osona al llarg del cap de setmana.
Les visites guiades tornen presencialment, tot i les adaptacions de la pandèmia, s’ha aconseguit una gran rebuda de la població a les comarques més properes a l’àrea metropolitana com Osona, on s’han esgotat les places disponibles.
Durant el cap de setmana s’han rebut a les explotacions agroalimentàries osonenques més de 1.150 persones. Aquesta sisena edició ha tornat a la presencialitat i ha permès obrir les portes de 7 explotacions i 4 activitats d’Osona i fer gaudir en primera persona poder connectar amb la pagesia i conèixer l’origen dels productes que arriben a la taula. Aquest cap de setmana ha estat una gran oportunitat per posar en valor el sector i l’ofici. Els productors i productores s’han mostrat entusiasmats per poder obrir les portes de casa seva i rebre a tot de curiosos per conèixer com és la vida a pagès. Tant des del vessant dels visitants com de la pagesia s’ha valorat molt positivament aquesta “festa”.
A banda de les explotacions, han participat 2 allotjaments rurals, que s’ha ofert estades diferents durant el cap de setmana, i 11 restaurants que aposten per elaborar els seus plats amb productes de proximitat i d’explotacions que han participat a les jornades.
Així doncs, els participants han pogut gaudir d’un cap de setmana immers al territori i han pogut gaudir de productes conreats i/o elaboracions fetes en explotacions, els quals han pogut veure amb els seus propis ulls i conversar amb qui els treballa.
Benvinguts a Pagès, és un projecte viu i amb ganes de créixer, ja que moltes persones s’han quedat amb les ganes de viure més caps de setmana com aquest, així doncs, ha esdevingut a Benvinguts a Pagès Tot l’Any, on se centrarà a fer visites de pagament estables a les explotacions agroalimentàries de tot el territori. La pàgina web benvingutsapages.cat incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes.
Aquesta,és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i per la Fundació Alícia. Col·laboren amb el projecte la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Agència Catalana de Joventut, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.