skip to Main Content
Benvinguts A Pagès: La Festa A Osona. Un Cap De Setmana Per Visitar Les Explotacions Agroalimentàries

Benvinguts a Pagès: La Festa a Osona. Un cap de setmana per visitar les explotacions agroalimentàries

Benvinguts a Pagès posa en valor els productes i les explotacions agroalimentàries del territori obrint les portes d’explotacions, restaurants, allotjaments i realitzant diferents activitats apropant el món rural a la ciutadania. 

La sisena edició de Benvinguts a Pagès recupera la presencialitat. El cap de setmana del 2 i 3 d’octubre algunes explotacions agroalimentàries d’Osona obren les portes per explicar el seu dia a dia i d’on venen tots els productes que arriben a les nostres taules.  

El passat 23 de setembre es va presentar la nova edició a Mas Terricabres d’Oristà. Allà, s’hi van reunir representants de les institucions, periodistes, explotacions, allotjaments i restaurants per donar el tret de sortida a les jornades.  

 

Muntanyà Conseller Delegat de Turisme del Consell Comarcal d’Osona i la Sra. Montse Jubanteny Coordinadora política – Cap d’àrea d’Acció social, Joventut i Igualtat del Consorci del Lluçanès, van remarcar la importància de conèixer de primera mà l’origen dels productes i així crear un fort vincle entre els productors i consumidors. Per una banda,  Muntanyà destacava la importància de la família i els esforços conjunts per cuidar la terra i el bestiar els 365 dies de l’any. Jubanteny va posar en relleu els grans reptes en el món rural, com ara l’augment de la seva comunicació i d’incentivar a les persones joves a interessar-se per la pagesia i insistia “No ens podem permetre que cap pagès/es plegui”.  

Com a representants de les explotacions agroalimentàries de la comarca, el Sr. Miquel Rovira i Sra. Imma Costa del Mas Terricabres, ressaltava la importància de connectar la pagesia amb les zones urbanes i explicaven que per aquest motiu s’obren les explotacions, per explicar les tasques que s’hi realitzen per posar en valor la feina que s’hi fa des del propi territori. També, van emfatitzar que el consumidor cada vegada més valora un producte de qualitat i de proximitat. 

Al llarg del primer cap de setmana d’octubre participaraàn un total de 7 explotacions, 3 activitats, 10 restaurants i 2 allotjaments que seran els encarregats d’acollir els visitants: 

Tots els visitants tenen tota la informació a la web (www.benvingutsapages.cat), on podran informar sobre totes les explotacions i rutes del territori que participen en les jornades. A part, en aquesta edició s’haurà de reservar prèviament a través de la plataforma i això fa més fàcil la gestió de la jornada a totes les explotacions.   

Back To Top