skip to Main Content
Enamora’t Del Montseny Amb Les Activitats Programades I Els Itineraris Per La Natura

Enamora’t del Montseny amb les activitats programades i els itineraris per la natura

Entre els seus boscos podreu trobar molts itineraris perfectes per recórrer en família i que us permetran explorar la flora i la fauna de la seva rica varietat ecològica. Per aquest motiu, la UNESCO el va declarar reserva natural de la biosfera l’any 1987. 

El Parc compta amb un punt d’informació turístic, l’Espai Montseny, en el que podreu gaudir descobrint els secrets del Montseny i a més, endinsar-vos en les llegendes que rodegen la muntanya, com les aventures del bandoler Serrallonga, les dones d’aigua o les bruixes de Viladrau. L’espai compta amb tecnologia multimèdia que fa que l’experiència sigui molt més enriquidora amb hologrames i músiques que ens transporten a altres mons.

A més, durant tot l’estiu el Parc s’omple d’activitats organitzades perquè grans i petits coneguin tot el que el parc té per oferir. El dissabte 15 de juliol s’organitza l’activitat Amb ulls de pagès, en la que es podran recórrer camins que feien servir els habitants de la zona fa anys en la seva vida quotidiana. El 22 de juliol tenim una altra opció per descobrir els secrets de el vessant nord del Montseny amb l’activitat Històries de bosquerols. Descobrim el carboneig, on descobrirem les fustes més carbonades i la feina dels traginers. Per últim, el 19 d’agost serà el moment de l’activitat En Serrallonga i la Sala: mite i llegenda. El bandolerisme del Barroc, que repassa els llocs on va viure el famós bandoler Joan Sala, conegut amb el sobrenom de Serrallonga. 

Si el que us agrada és fer excursions per lliure, us presentem uns quants itineraris adaptats per tots els públics. El primer és una etapa del GR 2, concretament el tram 10, que us porta des de Seva i travessa tot el Montseny passant pel Brull i arribant a Aiguafreda, la dificultat és mitjana, pel que podreu fer-lo sense dificultats. 

Una altra opció és recórrer trams del GR 5, com la variant 2a, que ens porta fins al cim del Matagalls a través del Collformic. Per arribar fins al Collformic podeu seguir aquesta ruta que us hi porta des del Cafè i des d’allà amb aquesta altra ruta us podeu enfilar fins al capdamunt del Matagalls, des d’on gaudireu d’una preciosa panoràmica del massís. A més, si voleu arribar al Collformic, també ho podeu fer en una tranquil·la passejada des del poble d’El Brull. Per últim, no hi ha res millor que conèixer el Castanyer de les Nou Branques, un dels arbres més famosos del Montseny, amb aquest sender que surt des de Viladrau. No us perdeu totes aquestes propostes per treure-li tot el suc al Montseny!

Back To Top