skip to Main Content
Cultura I Natura A L’Espai Natural De Les Guilleries-Savassona

Cultura i natura a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

La comarca d’Osona és rica en boscos i indrets secrets, però el cert és que les Guilleries-Savassona sorprenen a tothom qui les visita.

Amb el pantà de Sau com a gran centre i element més conegut, l’Espai s’estén a través de 8.370 hectàrees i part de la seva màgia resideix en haver estat capaç d’aconseguir una harmonia única entre les seves condicions naturals i la transformació per l’activitat humana. El paisatge està conformat per boscos que combinen amb prats i conreus en un puzzle únic i que es rematen amb els impressionants cingles de roca nua, sobre els quals podem trobar pobles tan bonics com Tavertet.

L’espai està dividit en tres parts físicament ben diferenciades: Les Guilleries, Savassona i el Collsacabra. En tots aquests espais, a més d’una natura privilegiada, hi podreu trobar diferents construccions que bé es mereixen una visita. Com les esglésies de Sant Esteve de Tavèrnoles i de Sant Feliuet de Savassona. A més, també hi trobareu restes del passat medieval de la comarca com el Castell de Bellpuig o el Castell de Sant Llorenç del Munt.

Però un dels elements més interessants de les Guilleries Savassona són les seves rutes literàries, com la que us porta a recórrer els paisatges vitals de l’escriptor i poeta de Folgueroles Jacint Verdaguer a la Casa Museu Verdaguer. A més, ben a la vora podreu gaudir de les precioses cases modernistes del poble de Sant Julià de Vilatorta.

Tot i que si el que us agrada és el senderisme, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona xalareu com ningú. Una de les propostes més interessants és el Camí Oliba, una ruta que transcorre a través del GR-151 i que travessa el parc passant per la majoria dels monuments romànics i seguint les passes de l’Abat Oliba, del qual se’n celebra el mil·lenari l’any 2018.

Si després d’aquest llarg recorregut encara esteu assedegats, podeu anar a calmar la set a alguna de les moltes fonts que esquitxen el parc. La de la Riera, Puigsec, Molí o Foquers són algunes de les més boniques, però us animem a descobrir-les vosaltres mateixos. Per acabar amb unes vistes d’infart, acosteu-vos al Mirador de la Minyona, no us en penedireu. Us esperem a Osona!

Back To Top