skip to Main Content
Osona Avança Cap A Una Model De Turisme Inclusiu I Accessible Per A Tothom A La Desena Nit Del Turisme D’Osona.

Osona avança cap a una model de turisme inclusiu i accessible per a tothom a la desena nit del turisme d’Osona.

Desenes de persones vinculades al sector turístic osonenc es van aplegar a Tona per compartir experiències i motivacions en la desena edició de la Nit del Turisme d’Osona. Una de les novetats de la cita va ser l’anunci del compromís de treballar per assolir un model de destinació turística inclusiva i accessible per a tothom.

La Nit del Turisme d’Osona ha arribat aquest 2022 a la seva desena edició i, per segon any consecutiu se celebra fora de l’Edifici El Sucre de Vic, amb la voluntat de convertir-lo en un esdeveniment itinerant i descentralitzat. Si l’any passat Osona Turisme va escollir la ciutat de Manlleu com amfitriona de la cita anual del sector turístic de la comarca, enguany ha estat Tona.

Representants polítics i tècnics del Consell Comarcal d’Osona i de pràcticament tots els ajuntaments de la comarca, socis i agents del sector privat van omplir La Canal de Tona per conèixer les accions i les estratègies que s’estan impulsant des del territori en l’àmbit turístic. Durant tot el 2022, Osona Turisme ha continuat treballant per gestionar, dinamitzar, i promocionar la comarca com a destinació turística. El president del Consell Comarcal, Joan Carles Rodríguez, ha recordat que ‘els ajuntaments petits no tenen l’estructura suficient per promocionar les seves pròpies fortaleses i per això Osona Turisme és l’eina que aglutina i facilita treure el màxim rendiment de l’activitat turística al nostre territori”.

Una de les novetats de la gala va ser la presentació de la feina fet entorn un nou segment de mercat que es vol potenciar: el turisme inclusiu i accessible per a tothom. Aquesta serà una de les principals línies de treball a seguir desenvolupant el 2023 per part d’Osona Turisme, amb el compromís de generar propostes especialitzades adreçades a turistes que pateixen algun tipus de discapacitat visual o auditiva, mobilitat reduïda o persones/famílies amb necessitats especials. Com ha explicat el consultor Marc Grijalvo, “hem de ser capaços de dissenyar de dissenyar les destinacions turístiques per poder donar resposta a la diversitat que existeix a la societat”.

Accessibilitat, Sostenibilitat, Autenticitat i Qualitat

Potenciar el turisme sostenible, incrementar el pes turístic i una oferta qualitativa de productes i segments són alguns dels principis inspiradors que persegueix el model osonenc. Tal com s’ha explicat durant la gala, des de l’entitat es treballa constantment en la creació i millora de productes turístics, per oferir una oferta diversificada i de qualitat. Algunes de les novetats impulsades aquest any han estat el projecte el Bon Coneixedor d’Osona, Osona Events, i d’altres projectes finançats pel fons europeu FEDER “Osona: paisatge, tradició i cultura”, com són Osona Artimur i el Triescape. “Aquest és un projecte de comarca, amb més d’una dotzena de municipis implicats, i que ha requerit la implicació de moltes persones. Val la pena posar-lo en valor”, explicava el vicepresident 1r del Consell Comarcal d’Osona i president d’Osona Turisme, Carles Banús.

En el seu parlament, la Diputada de Turisme, Abigail Garrido, va llençar un missatge esperançador fent un repàs als principals indicadors de recuperació econòmica en l’àmbit turístic després de la pandèmia: “Hem crescut en visitants i en pernoctacions, encara no hem assolit les xifres que teníem al 2019 però estem molt a prop”.

A banda de presentar els projectes més rellevants, durant la gala es van fer entrega dels reconeixements del curs Bon Coneixedor d’Osona i del programa Punts Informació Turística (PIT) amb el lliurament de 40 diplomes a les empreses que s’han adherit al programa que contribueixen a oferir un servei d’informació turística de qualitat.

Tota la gala ha estat amenitzada per l’art i la màgia del Mag Pota per donar el toc festiu a la cita anual del sector turístic d’Osona que enguany arribava a la desena edició i ha finalitzat amb un piscolabis servit per l’Escola d’Hostaleria d’Osona, entre d’altres, amb els productes de la cistella guanyadora de la Nit del Turisme de l’any passat.

10A NIT DEL TURISME D'OSONA

 

 

Membres PIT 2022

Back To Top