skip to Main Content

Rupit i Pruit

Pont penjant de Rupit (Osona). Juny de 2020.

Si hi ha a Catalunya un lloc on el paisatge ha trobat l’equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l’escala humana, aquest és el Collsacabra, al centre del qual hi ha Rupit, un poble que sembla fet per admirar-lo i que conserva la calma antiga dels seus carrers empedrats i emmarcats per cases dels segles XVI i XVII. A pocs quilòmetres, un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de Pruit, evoca els temps en què la riquesa anava lligada a la terra. La seva situació ha fet de Rupit i Pruit un lloc idoni per buscar la calma a través de la bellesa tranquil·la d’un altiplà que ofereix indrets com el salt del Sallent, Sant Joan de Fàbregues i petites edificacions romàniques disseminades per la muntanya.

Visita a Rupit, un poble integrat en el paisatge
Visita guiada pels carrers del centre històric de Rupit on s’explica la seva història, anècdotes i llegendes. Rupit és un poble d’origen medieval que encara conserva l’aspecte encantador de les seves cases de pedra dels segles XVI- XVII.

  • Recorregut: Punt de sortida des de l’oficina de turisme, pont penjat, carrer Manyà, Carrer de l’església, esglèsia, Plaça Major, Carrer Palau, Carrer del Fossar, Plaça dels Cavallers, Carrer Coll del Castell i Carrer Bac de l’Era. Fi visita.
  • Durada: 1h
  • Preus: grup mínim de 20 persones o 60€ | grup màxim 40 persones / A partir de 20 persones 3€ per persona / menors de 9 anys gratuït

Reserva prèvia. Dates i hores segons disponibilitat del guia.

Més informació: Oficina de Turisme de Rupit – Camí Sant Joan de Fàbregues, 1 -08569 Rupit -Telèfon 93 852 28 62 i entre setmana 93 852 20 03 –turisme@rupitpruit.catwww.rupitpruit.cat.

Ajuntament de Rupit i Pruit. Pl. Major, 6 – 08569 – Rupit i Pruit – Telèfon: 938 522 922. Fax: 938 522 051 – www.rupitpruit.cat – turisme@rupitpruit.cat

Albert
Braseria El Coll
Ca l’Estragués
Can Sallent Braseria
El Genet
Fonda Marsal
Hostal La Devesa
Hostal Estrella
L’Hort d’en Roca
Restaurant Càmping Rupit
Forn de l’Era
Bar-embotits Crosas
El mirador del Pont
El tarota
Restaurant La Rectoria

Mas Ca la Quima
El Colomer
La Cabanya del Vilar
Mas La Serra de Pruit
La Caseta
Mas Casalliques
Mas Joan
Mas la Serra
Vila Santa Llúcia

Adreça: Rupit, aparcament a l’entrada del poble
Coordenades: 42°01’34.03″ N 2°27’53.05″ E

Places: 8

Serveis:

  • Presa d’aigua
  • Presa de llum
  • Desguàs d’aigües grises i negres
  • Labavos públics
  • Zona de picnic
  • Parc infantil

Tarifa:
L’estada a l’àrea de 0 a 30 min és gratuït.
7€ per nit, el subministrament de llum és gratuït i el subministrament d’aigua 1€/ 50 litres d’aigua. Pagament al Punt d’informació Turístic.

Observacions: obert tot l’any.

Contacte: Ajuntament de Rupit i Pruit. Pl. Major, 6 – 08569 – Rupit i Pruit – Telèfon: 938 522 003. Fax: 938 522 051 – www.rupitpruit.cat – rupit@diba.cat

Rupit
Rupit
Back To Top