skip to Main Content
Cultura I Món Industrial, Tens Molta Osona Per Viure!

Cultura i món industrial, tens molta Osona per viure!

Però aquest territori de la Catalunya Central té molt més per oferir, des d’una rica història cultural fins al passat industrial de la comarca. Tens moltes Osones per viure, descobreix la teva amb aquestes propostes:

Comencem la nostra ruta amb una visita a la Colònia Tèxtil de Borgonyà, un indret per a embeure-us de la vida en una de les colònies del Ter. Allà podreu conèixer els misteris d’aquest conjunt patrimonial i visitar espais com un habitatge obrer, les calderes de la fàbrica, la casa bressol, el teatre casino o el canal. Però el recorregut no estaria complet sense la visita al Museu del Ter de Manlleu, on sereu testimonis de les grans transformacions productives i socials que l’aprofitament energètic del riu Ter ha fet possible des de mitjan segle XIX a la comarca.

A més, us recomanem acostar-vos al Museu del Coure a Les Masies de Voltregà, per ser testimonis de l’impacte del coure a la comarca en l’àmbit industrial, comercial i econòmic. Osona és coneguda pel valor dels seus treballs manuals, per això també podem destacar el Museu de l’Art de la Pell de Vic on coneixereu la relació de la comarca amb aquest treball manual o el Museu de la Torneria de Torelló, que forma part del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

Però Osona és també terra de literatura, tal com es pot veure en les petjades que van deixar-hi dos dels grans escriptors en llengua catalana: Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol. De Verdaguer, originari de Folgueroles, podeu visitar-ne la Casa Museu, la més antiga de Catalunya. Allà explorareu l’obra de l’escriptor junt amb les característiques especials del seu entorn i és una mostra de la voluntat dels osonencs de mantenir viva la seva obra. Per la seva banda, també podem resseguir la trajectòria vital del poeta Miquel Martí i Pol, nascut a Roda de Ter, i els espais on va passar la seva vida.

Sigui una ruta literària o la visita a un museu industrial, Osona té molt per oferir-vos. No us ho podeu perdre!

Back To Top