skip to Main Content
Tasta El Bo I Millor De La Gastronomia D’Osona

Tasta el bo i millor de la gastronomia d’Osona

Amb els embotits i derivats del porc com a elements representatius i més coneguts, els productes osonencs no s’acaben aquí, sinó que mostren la diversitat d’una comarca que té molt per oferir. Els formatges, la cervesa, el pa, els bolets, la tòfona o els productes de la terra també formen part del mapa de la riquesa gastronòmica d’Osona, que compta amb 10 productes escollits com a representatius de la província de Barcelona.

Amb la Llonganissa de Vic reconeguda com a IGP al capdavant, els productes porcins, entre els quals trobem la somaia, el fuet o la botifarra, són l’element gastronòmic per excel·lència de la comarca. Osona treballa el porc com ningú en les seves carnisseries i xarcuteries, moltes d’elles obertes a la visita i que trobareu a la web de Fet a Osona, i on podreu aprendre els secrets de l’elaboració d’aquests productes i fer-ne un tast.

Però si us agraden els sabors intensos, us recomanem tastar els formatges fets a la comarca amb la llet dels nostres ramats de vaca, ovella o cabra. Osona compta amb diversos formatges premiats als World Cheese Awards, uns premis que reconeixen els millors formatges del món. Per maridar-ho us proposem algunes de les cerveses artesanes que es fan al territori i que compten amb obradors que estan oberts al públic.

En temporada no us podeu perdre alguns dels fruits més preuats que ens proporciona la terra, com són els bolets i la tòfona. Ambdós són molt més que no pas un aliment, ja que part del seu encant resideix en l’experiència sensorial que es viu amb la seva recol·lecció. Aquests no són els únics productes de la terra amb un valor especial a Osona: la mongeta del Collsacabra, la patata del bufet, la castanya de Viladrau, la ceba vigatana, el cigró d’Oristà, la carabassa de ferro o el blat forment, tracen un mapa de la comarca resseguint els productes més característics.

Per acabar, i per aquells que siguin més panarres, Osona està farcida de forns de pa tradicionals on podreu adquirir pans de pagès, coques i brioixeria. No perdeu aquesta oportunitat de tastar Osona i aprofiteu per conèixer de prop els seus productors a Fet a Osona.

Back To Top