skip to Main Content

Rutes literàries

Osona és una terra que ha vist néixer i acull un gran nombre d’artistes. Entre tots ells s’ha de destacar la figura de dos grans poetes, Jacint Verdaguer i Miquel Martí i Pol, dels quals la vida i l’obra han deixat un gran llegat a la comarca.

Jacint Verdaguer i Santaló va néixer a Folgueroles el 17 de maig de 1845 i va morir a Vallvidrera (Barcelona) el 10 de juny de 1902. Escriptor romàntic i figura cabdal de la Renaixença amb la seva obra va posar les bases de la literatura catalana.

Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 19 de març de 1929 – 11 de novembre de 2003) és un dels poetes contemporanis més populars i llegits. La ruta per Roda de Ter presenta l’obra del poeta a través del seu paisatge vital; lliga la literatura amb la vida per mitjà de paisatges geogràfics i humans. Consta de 18 punts de lectura degudament senyalitzats.

Per la importància d’aquestes figures literàries s’ha creat Paisatges Escrits a la Plana de Vic: Verdaguer i Martí i Pol, un projecte que vincula territori i poesia realitzant un recorregut per la vida i obra d’aquests dos grans poetes.

Un recorregut que inclou la visita a la Casa Museu i diversos punts del nucli urbà vinculats a la vida i l’obra de l’escriptor: les cases familiars, el carrer Major, l’església i que s’endinsa en la natura de l’entorn. Recorre espais naturals de gran bellesa paisatgística i acaba a l’ermita de la Damunt i el Jardí Brins d‘espígol, l’indret on Verdaguer relata com veient la Plana, el Pirineu i el Perdraforca, neix com a poeta. La guia que acompanya el grup explica i contextualitza cada lloc de la visita i recita els textos de Verdaguer.

– Durada: 2 hores i 30 minuts
– Accessibilitat: els espais exteriors no estan adaptats
– Idiomes: català– Preu aproximat: 7 €/pax (mínim 10 persones)
– Cal reserva prèvia 

 

Més informació:  Casa Museu Verdaguer – Carrer Major, 7 – 08519 Folgueroles – T. 93 812 21 57  info@verdaguer.cat - www.verdaguer.cat  - @fjverdaguer 

Visita comentada i guiada per l’exposició permanent de la seu de la Fundació i recorregut  fins a la fàbrica Tecla Sala (la Blava) amb explicació de la indústria i lectura de poemes.
Durada: 1 hora i mitja aproximadament.
Aquesta opció pot incloure la visita comentada a la Casa Miquel Martí i Pol, actualment sense museïtzar.

  • Activitat accessible: L’activitat és, majoritàriament a l’aire lliure i els espais estan adaptats per a persones amb discapacitat física.
  • Núm. màx. per grup: 25 persones
  • Idiomes: Català i castellà (previ avís)

Preus aproximats:

Més informació:
Fundació Miquel Martí i Pol. Carrer Costa del Ter, 9-15. 08510 · Roda de Ter. T. 93 850 03 55.
mail: fundacio@miquelmartiipol.cat
web: http://miquelmartiipol.cat

tornar enrere

Back To Top