skip to Main Content

Constructors al Camp de les Lloses: fem tovots

Durant l’estiu, després de fer la visita guiada al Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses i al seu jaciment romanorepublicà, ubicat al parc, us proposem venir a fer de constructors i elaborar tovots, o maons de fang i palla, semblants als que fa 2.100 anys van fabricar les persones que vivien a l’establiment per edificar les seves cases. Trepitjareu el fang i la palla amb l’aigua i elaborareu la massa, que dins dels motlles prendrà la forma de maó. Els tovots s’assecaran al sol i serviran per aixecar les parets de les cases reconstruïdes del jaciment.

És una activitat que cal fer en grup perquè es tracta d’un treball participatiu i en cadena. Tots podreu tenir l’experiència de trepitjar el fang amb els peus, després podreu omplir els motlles i desemmotllar-los amb les mans, i fins i tot marcar-los i identificar-los. Finalment, us rentareu amb la mànega d’una manera divertida i intrèpida.

La visita guiada us permetrà conèixer com era i qui vivia en un poble dels primers temps romans que treballava i es relacionava amb l’exèrcit constructor de la coneguda via romana del procònsol Mani Sergi. Després passareu a tenir una experiència i fareu de constructors experimentant de la mateixa manera que ho van fer els romans, trepitjant i elaborant els maons de fang, que assecats al sol, es convertiran en material constructiu de gran qualitat i eficàcia. Amb aquesta activitat descobrireu la història antiga a través d’una experiència lúdica de grup que posa en pràctica els valors de l’arqueologia social.

Més informació: Centre d’interpretació del Camp de les Lloses

Taller tovots

Back To Top