skip to Main Content
6a Edició De La Fira Del Tupí De Sant Julià De Vilatorta

6a edició de la Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta

La Fira del Tupí combina tradició i innovació. Per un costat preserva la centenària tradició de la terrissa del municipi de Sant Julià de Vilatorta, i per l’altre fomenta el treball artesanal de la terrissa i ceràmica.

 

Una any més, la Fira vol donar a conèixer la terrissa tradicional, i activar el seu valor artesanal, en el marc d’una festa de primavera popular de referència.

 

Es tracta d’una Fira on el visitant pot adquirir productes artesanals de qualitat i de proximitat, conèixer de primera mà l’ofici de terrisser. Una festa lúdica que vol arribar a tots els públic i edats. 

 

La Fira del Tupí aposta també per la gastronomia. Un punt idoni per a que els visitants puguin fer degustacions de productes locals.

 

El tupí és un atuell fet de terrissa que es feia servir per escalfar el vi, llet, brou i altres líquids. Una olla petita amb una sola nansa fet habitualment de  terrissa. Un atuell de foc que s’escalfa per aproximació a la flama, però no s’hi posa directament a sobre.

 

La Fira pren aquest nom perquè va lligat amb la important tradició terrissaire del poble. Tan és així que el sobrenom dels vilatortins és el de “tupinots”.

 

A Sant Julià, des del segle XVII la fabricació de terrissa ha estat una de les activitats més importants del poble. Durant anys Sant Julià va ser conegut com Sant Julià de les Olles, per la gran quantitat d’obradors de terrissa que hi havia.

 

Una fira de prestigi i atractiva a artesans i a públic, que permetran al visitant  gaudir de l’incomparable entorn natural, portal de Les Guilleries i alhora descobrir el municipi: Els Parc de les Set Fonts, el romànic de Vilalleons, el Santuari de Puig-l’Agulla, l’arquitectura popular encara present des del segle XVI, les cases modernistes, del mestre d’obra Miquel Pallàs, els masos del municipi, i molt més.

 

Us hi esperem!

 
Back To Top