skip to Main Content
XII Trobada Internacional De Forjadors D’Alpens

XII Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens

Un esdeveniment únic que ha motivat cada cop més participació de forjadors d’arreu de Catalunya, d’Espanya i d’altres indrets del món i alhora ha aconseguit captar l’atenció de visitants interessats per un ofici que semblava desaparegut i, per un poble on la forja té un paper molt rellevant en el seu nucli històric.

 

El municipi


El poble d’Alpens és un petit municipi de 300 habitants de Catalunya amb un ric  patrimoni de forja. Un llegat patrimonial que és visible pels carrers del poble, un gran museu de forja al carrer per tots els visitants: picaportes, baranes, fanals, reixes …


En el marc de la Trobada internacional de Forjadors d’Alpens  hi ha la possibilitat d’apuntar-se a una ruta guiada el dissabte al matí.


Enguany s’estrena una proposta de Geocatxing  que no us podeu perdre.

 

Alpens ha estat sempre un referent gràcies a la gran bellesa del seu paisatge natural. Ara és ja el punt de referència per tots els forjadors

 

La trobada Internacional

 

La Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens és unacte biennal en la que un bon nombre de professionals construeixen una obra col·lectiva . Enguany està prevista la participació d’uns 150 forjadors de tot Espanya i Europa.


Es tracta d’un trobada professional per a la creació d’una peça col·lectiva dirigida per un mestre forjador i un equip de col·laboradors que pot arribar a atraure a un important nombre de visitants, es calcula que unes 2.000 persones, que venen motivades per l’atractiu de la forja.

 

Projecte de l’obra col·laborativa


El projecte de l’obra col·lectiva és un regal per a la gent d’Alpens . Es tracta d’una peça que quedarà instal·lada en un lloc públic i ben visible del poble .


En aquesta ocasió es forjarà la porta i part de la reixa del recinte de l’escola del poble que porta per nom " La Forja " . La proposta als forjadors serà la de forjar motius relacionats amb el món escolar i amb el que cada un tingui associat a aquells anys d’estudi en la infància.


El projecte de la construcció d’una obra col·lectiva, coordinada per Enric Pla i dirigida per un mestre forjador reconegut com és Miquel Xirau i els seus col·laboradors.

 

IV Premi "Joan Prat de Forja artísticaL’altra gran activitat d’aquesta edició serà el IV Premi "Joan Prat de Forja artística". Les obres que s’han presentat s’exposaran durant la trobada al local social de la Fàbrica Vella juntament amb obres del mestre forjador Miquel Xirau , un dels millors forjadors del país .


Podeu seguir la Trobada Internacional de Forjadors d’Alpens a través del Facebook (www.facebook.com/forjaalpens#forjaalpens a Twitter i instagram
Back To Top