skip to Main Content
Vols Descobrir La Riquesa Literària D’Osona? Et Proposem Dues Rutes

Vols descobrir la riquesa literària d’Osona? Et proposem dues rutes

Si voleu conèixer la vida i obra d’aquests dos grans poetes, us recomanem aquestes dues interessants rutes literàries:

  • Ruta literària de Miquel Martí i Pol a Roda de Ter. Es tracta d’un itinerari d’unes 2 hores amb 18 punts de lectura, degudament senyalitzats. Al llarg del recorregut es  presenta l’obra del poeta, a través del seu paisatge vital. Es vincula la literatura amb la seva vida, mitjançant els paisatges geogràfics i humans: des de la casa on va néixer, passant per la fàbrica on va treballar i els indrets relacionats amb les seves vivències. Aquesta activitat transcorre, majoritàriament, a l’aire lliure i tots els espais estan adaptats per a persones amb discapacitat física.

  • Ruta Verdaguer a Les Masies de Voltregà. Durant aquest itinerari gaudireu d’una visita guiada als tres indrets principals que van marcar la vida i obra de Jacint Verdaguer. En primer lloc, descobrireu el Santuari de La Gleva (vell santuari marià), emplaçament on va residir dos anys quan va ser destituït i expulsat del bisbat. Seguidament, us endinsareu en l’església de Sant Esteve de Vinyoles (església romànica de principis del segle XII), on va ser destinat com a vicari durant dos anys, i on curiosament, encara es pot veure el llorer que el poeta va plantar durant la seva estada. Finalment, visitareu el Centre d’Interpretació Verdaguer, que acull l’exposició permanent: ‘Desencís d’un paisatge. Poesia i natura a través de Verdaguer’.

Així doncs, amb aquests dos itineraris coneixereu amb més detalls la figura de Miquel Martí i Pol -un dels poetes contemporanis més populars i llegits-, i la de Jacint Verdaguer -escriptor romàntic i figura cabdal de la Renaixença que va posar les bases de la literatura catalana. A més amb aquestes rutes, a banda de conèixer l’obra d’aquestes dues grans figures, anireu un pas més enllà, descobrint el tarannà d’aquests poetes, les seves vivències i el seu lligam amb el paisatge osonenc. No us les perdeu!

Back To Top