skip to Main Content
Voleu Descobrir L’entorn Natural I Cultural De Taradell? Us Proposem Tres Rutes Autoguiades

Voleu descobrir l’entorn natural i cultural de Taradell? Us proposem tres rutes autoguiades

Us anotem els itineraris:

  • Camins de carro, camins d’aigua (El camí Ral i el riu Gurri). Una passejada agradable trepitjant els camins que des de l’antiguitat s’havien utilitzat de vies de comunicació entre els diferents pobles de la comarca. Passareu per sobre d’un pont medieval, veureu diverses masies com les del Colomer o el casal gòtic del Mont-rodon. El medi rural, i la fauna salvatge conviuen en aquestes terres travessades pel serpentejant riu Gurri.
  • Cingles de bandolers (Dels cingles fins al pantà). Des de la urbanització La Roca, us enfilareu fins al punt més alt del municipi de Taradell, l’Enclusa (868 m). Sota mateix de les vertiginoses cingleres, entrareu a les Cuines d’en Rocaguinarda, balmes refugi dels bandolers. Després de passar pel castell encimbellat sobre una roca, baixareu a la riera de La Mansa, on podreu gaudir de la frondositat de la verneda i descobrir la làmina d’aigua que forma el pantà de Taradell.
  • Margues i molins (Petites carenes i rieres). Recorrereu una singular serra de roques de color blau erosionades, que us portarà fins a un esplèndid balcó sobre la plana de Vic. Remuntareu la riera de Taradell, on veureu córrer l’aigua que durant tants anys havia mogut les rodes dels molins fariners.
Aquestes 3 rutes autoguiades volen promocionar i donar a conèixer els racons de Taradell; aportar un valor documental, a través de les noves tecnologies; fomentar la sostenibilitat en els recursos turístics preservant la natura i incentivar l’economia local.


La plataforma Natural Local us la podeu descarregar fàcilment. Es tracta d’una aplicació mòbil gratuïta, tant per al sistema Iphone com Android. Aquesta eina us donarà a conèixer, mitjançant textos i imatges, informació de patrimoni natural i paisatgístic, explicant les comunitats vegetals o les espècies de flora i fauna, característiques que s’hi poden trobar, entre d’altres curiositats. A més, les rutes van acompanyades de recomanacions sobre com efectuar-les, gràfiques de desnivells o precaucions especials que calgui prendre.A més, a través d’aquests itineraris, es donen a conèixer 32 punts d’interès turístic del municipi i s’oferirà una guia de restaurants, allotjaments i serveis de Taradell.Per més informació: www.taradell.cat

Back To Top