skip to Main Content
Voleu Retrocedir Fins A L’època Medieval A Osona? Us Proposem Descobrir Rupit I Pruit

Voleu retrocedir fins a l’època medieval a Osona? Us proposem descobrir Rupit i Pruit

Si avanceu cap al sud de Rupit, trobareu part de la cinglera del Collsacabra. En aquest punt, podreu gaudir de les espectaculars vistes de les Guilleries, el Montseny i els cingles veïns (de Tavertet, l’Avenc i el Far). Al vostre pas, també trobareu la bonica església romànica de Sant Joan de Fàbregues, el salt d’aigua de Sallent, d’uns 100 m d’alçada, i l’Agullola, el monument natural visible des de tota la cinglera.Al nord a les terres de Pruit, trobareu prats, turons i un conjunt disseminat de masies que evoca els temps en què la riquesa anava lligada a la terra. Des d’aquí, podreu veure la Vall d’en Bas i iniciar camins antics, com el Camí Ral i el GR-2, que us portaran per dreceres de pedra del segle XV cap a Olot i França.
Ara bé, si voleu conèixer a fons aquest poble, podeu fer una visita guiada pels carrers del centre històric de Rupit, on se us explicarà la seva història, anècdotes i llegendes. Com per exemple, la famosa llegenda d’en Serrallonga. Fareu un viatge en el temps 400 anys enrere per retrobar-vos amb aquest mític bandoler i altres personatges rupitencs que van conviure amb ell. Durant la visita, podreu escoltar les músiques tradicionals de flabiol i tamborí que en Serrallonga també va escoltar en el seu dia. Sens dubte, una activitat ideal per a tota la família.
Així doncs, animeu-vos a descobrir Rupit i Pruit, un poble amb una bellesa i encant únics, enfonsat al cor de les fagedes de Collsacabra.
Més informació
en aquest enllaç.
Back To Top