skip to Main Content
Voleu Descobrir Com Eren Els Viatges Medievals? No Us Perdeu L’exposició ‘Viatjar A L’Edat Mitjana’ Al Museu Episcopal De Vic

Voleu descobrir com eren els viatges medievals? No us perdeu l’exposició ‘Viatjar a l’Edat Mitjana’ al Museu Episcopal de Vic

Al voltant d’un centenar d’obres d’art procedents de diversos museus, de Catalunya i d’altres llocs d’Europa, expliquen com es duien a terme els viatges a aquesta època des d’una perspectiva europea i mediterrània. L’exposició mostra elements essencials de l’activitat viatgera medieval, tant en el seu vessant simbòlic i ideològic com en el de la seva realitat física. L’enfocament dels viatges es fa des del punt de vista material. És a dir, coneixereu els mitjans de transport, els sistemes de representació del món, els instruments per a orientar-se, els amulets i objectes per a la protecció espiritual i una sèrie d’objectes plegables i transportables especialment adients per viatjar.
D’altra banda, també tindreu l’oportunitat de conèixer el perfil del viatger medieval, ben arrelats a la visió que tenim de l’edat mitjana: el cavaller i el croat, el clergue i el pelegrí, el governant i el ciutadà de bona posició social, el comerciant, l’intel·lectual, l’explorador i l’artista.
La mostra ‘Viatjar a l’Edat Mitjana’ és una activitat coorganitzada pel Museu Episcopal de Vic i l’Institut Europeu de la Mediterrània, on col·laboren el Musée de Cluny – Musée National du Moyen Âge (París), el Museo Nazionale del Bargello (Florència), el Museum Schnütgen (Colònia). Tots ells formen part de la Xarxa de Museus d’Art Medieval d’Europa. L’exposició és la primera acció conjunta d’aquesta xarxa internacional, els objectius de la qual són avançar en el treball conjunt dels seus membres, difondre el coneixement de les seves col·leccions i promoure la fascinació per l’art medieval europeu.
En definitiva, si sou uns amants de l’art i de l’època medieval, us convidem a gaudir d’aquesta exposició al
Museu Episcopal de Vic.En aquest
enllaç podeu consultar el tríptic informatiu.

Back To Top