skip to Main Content
Voleu Conèixer L’estreta Relació De Tona Amb L’aigua? Us Recomanem La Ruta De L’aigua

Voleu conèixer l’estreta relació de Tona amb l’aigua? Us recomanem la Ruta de l’aigua

Durant aquest recorregut, visitareu diferents vestigis del poble. Com per exemple: els de l’època dels ibers (Forns ibèrics), romans (Jaciment del Camp de les Lloses) i medievals (Santuari de Lourdes i el Pla del Castell); fins a la contemporaneïtat del barri residencial Roqueta, on podreu entrar al pou de l’antic balneari i olorar, i fins i tot, tastar les aigües sulfuroses d’aquesta deu. També, passejareu davant les torres modernistes més senyorials i l’antic Balneari Ullastres.El punt de partida serà el Camp de les Lloses, des d’on podreu anar en direcció Oest cap a l’església d’origen romànic de Santa Maria del Barri, coneguda actualment com l’Ermita de Lurdes. Des d’aquí, us podreu enfilar cap al turó del Castell. Un cop a dalt, podreu gaudir d’unes meravelloses vistes. Hi descobrireu també l’antiga cisterna de la Tonda, l’església romànica de Sant Andreu de Tona que domina l’horitzó de la Plana de Vic o la torre de guaita, única resta de l’antic castell. A més, no us perdreu pas perquè el circuit compta amb plafons explicatius a tots els punts del recorregut.
Arribats a aquest punt, us recomanem que abandoneu el Pla del Castell baixant pel Passeig de la Suïssa. En aquesta zona, us adonareu com el descobriment de les aigües mineromedicinals, a finals del segle XIX, va transformar Tona, construint balnearis al voltant de l’explotació de les aigües. En aquesta part de l’itinerari, descobrireu també la sorprenent arquitectura modernista de torres d’estiueig com la torre Llussà o la torre Simon. A continuació, us aconsellem que torneu al punt de sortida, on encara tindreu l’ocasió de gaudir del jaciment i l’interessant Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses.
Aprofiteu per fer esport i cultura amb la Ruta de l’Aigua de Tona, la millor manera de conèixer la història d’aquest municipi d’una manera ben entretinguda.
En aquest
enllaç, trobareu més detalls sobre aquesta ruta.
Back To Top