skip to Main Content
Saps Que Vic és La Capital De La Cultura Catalana Aquest 2016? Vine A Gaudir D’un Any Replet D’activitats Culturals

Saps que Vic és la Capital de la Cultura Catalana aquest 2016? Vine a gaudir d’un any replet d’activitats culturals

El passat 16 de gener a les 19 hores, va tenir lloc l’espectacle inaugural ‘Engeguem’ que va donar el tret de sortida a un any ple d’activitats culturals a la ciutat. L’acte va consistir en un muntatge multidisciplinari que va combinar el viodeomapping, les projeccions a les façanes dels edificis de la plaça Major amb música en directe i dansa aèria.Durant el 2016, a Vic tindran lloc prop d’un centenar d’activitats de diferents disciplines artístiques. Quant a la programació, cal destacar que cada mes de l’any es dedicarà a una disciplina artística diferent. Al gener com hem comentat, va tenir lloc l’espectacle inaugural ‘Engeguem’. Al febrer, el protagonista serà la fotografia. Al llarg de tot el mes, a partir de l’aportació de veïns es recolliran i digitalitzaran les fotografies antigues de Vic.
El mes de març es dedicarà exclusivament a la pintura i es repassaran els pintors catalans del segle passat. Es podrà gaudir d’obres de Santiago Rusiñol, Joaquin Mir, Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies i Josep Vernis, entre d’altres. La mostra es podrà visitar a la sala d’exposicions temporals del 
Museu Episcopal de Vic (MEV).L’abril
es destinarà a les lletres. Entre les activitats destaca ‘Il·lustrem/Il·luminem’, una exposició que mostra les obres dels il·lustradors de la comarca, fent un repàs a l’evolució que la il·lustració ha experimentat en les últimes dècades. El disseny i l’empresa es convertiran en el focus durant el mes al maig. S’exposaran una gran varietat de mostres, tallers i xerrades que permetran observar el disseny en totes les seves dimensions i entendre el paper que juga en la societat.Al juny serà el torn de les escultures. Es podrà veure l’exposició col·lectiva de ceramistes d’Osona, que exposaran noves creacions. A més, es crearà un espai web perquè els artistes puguin penjar les seves obres, com també trobar recursos. En definitiva, el portal pretén ser un lloc de trobada per a tots ells.
Coincidint amb la festa major de Vic, el juliol homenatjarà la festa popular. S’exposaran els elements festius de la ciutat. S’explicarà de forma gràfica i amena la festa entesa com una de les manifestacions cíviques de la població. A l’agost es descansarà per vacances. Únicament, es comptarà amb les aportacions dels alumnes més petits de La Farinera que aprofitaran per dibuixar tot allò que voldran fer a l’estiu.
El setembre es vincularà a la música, compartint cartell amb el Mercat de Música Viva (MMVV). Una cantata reunirà 200 alumnes de totes les escoles de música d’Osona en el concert de clausura del MMVV. Junts interpretaran cançons del pop-rock osonenc més emblemàtic tant de l’actualitat com de les darreres dècades, amb versions pròpies.
L’octubre
serà un mes ideal per anar al teatre, doncs es dedicarà a les arts escèniques. Seguidament al novembre, serà el moment de les arts visuals de la mà del cinema o els videoarts. Es faran projeccions de pel·lícules que s’han filmat a Vic. I també es donarà presència al cinema amateur amb tallers per potenciar la formació. Finalment al desembre, tindrà lloc l’espectacle de cloenda el dia 17 a l’Atlàntida. Serà una obra sobre Jacint Verdaguer amb un musical a càrrec de la banda Obeses.En definitiva, Vic és la nova Capital de la Cultura Catalana. Una distinció que anteriorment han rebut altres ciutats com: Tarragona (2012), Ripoll (2013), Barcelona (2014), Vilafranca del Penedès (2015), etc.
Sens dubte, es tracta d’un reconeixement que té com a objectiu ampliar la difusió, així com donar prestigi i coneixement de la llengua i cultura catalana.En aquest enllaç, pots consultar la programació al complet de VICCC 2016
.
Back To Top