skip to Main Content
Voleu Aprofitar L’arribada Del Bon Temps? Us Recomanem Gaudir D’una Bona Passejada Per La Fageda De La Grevolosa I Altres Bells Espais Naturals D’Osona

Voleu aprofitar l’arribada del bon temps? Us recomanem gaudir d’una bona passejada per la Fageda de la Grevolosa i altres bells espais naturals d’Osona

En aquesta ocasió, us recomanem unes rutes per a què descobriu entorns envoltats de natura amb una bellesa i encant especial:

 

  • La Fageda de la Grevolosa, un dels paratges més espectaculars de Catalunya amb exemplars que ronden els 300 anys de vida. Situat a la Serra dels Llancers, es tracta d’un bosc en forma de ferradura amb faigs centenaris i monumentals. El més gran compta amb un tronc de gairebé 6 metres de perímetre a la base, una alçada de 42 metres i una copa de gairebé 20 metres de diàmetre. A banda dels seus impressionants arbres, la Fageda de la Grevolosa compta amb una gran diversitat natural. Es poden trobar nombroses espècies, tant pel que fa a flora com a la fauna. La millor època per visitar aquest preciós bosc osonenc és la tardor, quan la fageda adquireix uns colors únics i l’ambient és d’allò més tranquil i inspirador. Per descomptat, a la primavera també podreu gaudir de l’encant d’aquest indret. A més, només haureu de caminar 4 quilòmetres: 2 d’anada i 2 de tornada i la seva dificultat és baixa; per tant, la podeu fer amb tota la família.

   • El Parc natural del Montseny. Al sud de la comarca d’Osona, trobem aquest emblemàtic parc, ideal per fer una excursió de cap de setmana. Es tracta d’un espai natural protegit de gran bellesa que any rere any atreu un gran nombre de visitants, tant pel fàcil accés com per l’atractiu dels seus valors naturals i culturals. El Montseny és el massís més enlairat de la serralada Prelitoral catalana i ocupa una extensió de 30.120 hectàrees, distribuïdes entre divuit municipis. Alguns dels municipis que formen part són: Viladrau, el Brull i Seva. 

  • El Parc del Castell de Montesquiu. El riu Ter modela la fisonomia d’aquest indret; ja que, travessa el parc longitudinalment i el divideix en dues parts desiguals: la de la riba esquerra, força més gran; i, més petita i amb un relleu més suau, la de ponent, a la riba dreta. Passejant podreu distingir clarament quatre zones: els boscos densos de roure i pi roig, els prats, les vores de ribera i els conreus. A més, tindreu l’oportunitat de reviure la història visitant el Castell medieval de Montesquiu, un gran casal fortificat del segle X, que avui ha estat adaptat com a equipament cultural i de convencions. 

  • L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Voleu gaudir de tots els colors de la natura? Res millor que fer una passejada per aquest indret. Al vostre pas, descobrireu tres parts físicament ben diferenciades: Les Guilleries, Savassona i el Collsacabra. Destaca el paisatge configurat per boscos centreeuropeus i mediterranis, esquitxats per prats i conreus, les emergents cingleres de roca nua i el pantà de Sau amb la seva àrea d’influència. Es tracta d’un espai per descobrir amb paciència; doncs té una extensió de 8.370 hectàrees.Aprofiteu les càlides temperatures de la primavera per gaudir d’aquests paratges naturals de gran bellesa de la comarca d’Osona.

Back To Top