skip to Main Content
Viu La Natura Més Pura A Osona

Viu la natura més pura a Osona

Per sort Osona pot presumir de comptar amb ambdues coses, ja que la natura és un dels principals atractius turístics de la comarca. Osona compta amb tres espais protegits: l’Espai Natural de les Guilleries – Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu i el Parc Natural del Montseny, a més d’un gran nombre d’activitats per poder desenvolupar a la natura.

Osona és un territori amb un gran respecte per la sostenibilitat, un valor que busquem que es transmeti en els nostres visitants perquè estimin la natura de la mateixa manera que nosaltres i facin seva la frase “Poder satisfer les necessitats de la generació present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves pròpies necessitats”.

Per això us recomanem passejar per l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, a la vora del pantà de Sau i de la vall de Vilanova i amb 8.370 hectàrees té com a qualitat haver mantingut l’harmonia entre les condicions naturals i la seva transformació per l’activitat humana. Allà podreu gaudir dels enormes cingles de pedra nua que configuren el paisatge vora el pantà, un entorn natural que forma la subcomarca del Collsacabra i que enamora a tothom per la seva bellesa.

Una altra opció és el Parc del Castell de Montesquiu, situat a la zona del Bisaura, un espai poc habitat envoltat d’una natura en l’estat més pur per on podreu passejar entre prats i boscos de pins, faig o roures. I sens dubte un espai a tenir en compte és el Parc del Montseny, que cobreix l’espai que ocupa aquest massís, el més enlairat de la serralada Prelitoral catalana, i que rep un gran nombre de visitants, tant pel fàcil accés com per l’atractiu dels seus valors naturals i culturals.

Aquest increïble entorn natural és perfecte per fer senderisme i perdre’s entre les mil i una rutes que es poden recórrer per tota la comarca. Descobriu ermites, salts d’aigua, rierols enmig de boscos ombrívols i  Osona també us dóna l’opció de fer-vos acompanyar d’un guia per tal que l’experiència sigui més enriquidora i pugueu aprendre més de tot el que la comarca té per oferir-vos.

Tot sense oblidar les rutes amb BTT. Ara que s’acosta la primavera és la millor època per enfilar-vos a la bicicleta i deixar-vos endur pels camins que trobareu a Osona. Moltíssima varietat perfectament senyalitzada i on descobrireu de la natura més pura.

Però si el que realment voleu és gaudir d’una activitat que uneixi natura i cultura el Camí Oliba és un recorregut perfecte per vosaltres. Aquest itinerari uneix les comarques d’Osona, el Ripollès i el Bages utilitzant com a nexe conductor la vida de l’Abat Oliba i les diferents esglésies romàniques que conformen el territori. Sigui quina sigui la vostra forma d’entendre la natura, Osona us espera!

Back To Top