skip to Main Content
Visita Els Productors D’Osona Amb La Campanya “Benvinguts A Pagès”

Visita els productors d’Osona amb la campanya “Benvinguts a Pagès”

El cap de setmana del 9 i 10 de juny de 2018 tindrà lloc la campanya


“Benvinguts a Pagès”, on centenars de productores agroalimentaries de tota Catalunya obren les seves portes perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar-les i conèixer els seus secrets.


Els làctics i formatges són una de les indústries agroalimentaries més importants pels petits productors i a Osona comptem amb una llarga representació i tradició. A Betara, que compta amb dos premis als World Cheese Awards, tenen 200 ovelles ecològiques amb les quals elaboren els seus formatges i que podeu visitar a Sant Boi del Lluçanès. Per tastar formatges de llet de cabra crua també podeu acostar-vos a Formatges d’Espinelves, una explotació familiar de 100 cabres de la raça murciano-granadina, o a Formatges de Lluçà formatges de llet crua amb llet del seu propi ramat de cabres pirinenques que pasturen diàriament a els vessants boscosos de la vall de Merlès. A més si voleu conèixer el procés de producció dels diferents productes làctics, a la Granja Comas porten des de 1920 elaborant iogurts, llet, mató, flams de mató, batuts seguint les receptes i mètodes tradicionals.

Però la comarca també és coneguda per la qualitat dels seus productes carnis: embotits, carn de vedella, pollastres… Podeu aprendre sobre la vida a la granja a La Rocassa, que són productors de porcs i pollastres de pagès, vaquí de carn, oví i calçots, o a Collfred , que elabora i ven carns i embotits artesans i tradicionals i prepara plats preparats seguint les receptes de l’àvia. A més a Pollastres Ecològics La Riera crien pollastres de qualitat que viuen en un entorn natural en un galliner envoltat d’un gran pati d’herba on picotegen, corren i gaudeixen en llibertat.

Si voleu conèixer com treballen a les explotacions familiars típiques de la comarca us proposem tres opcions: El Rebost de les Gambires on hi trobareu carn de pollastre, ous, carn de porc, carn de vedella i verdures que cultiven als seus horts,  el Soler de N’Hug on compten amb unes 50 truges amb engreix dels porcs, un ramat de 800 ovelles de carn i munyim unes 60 vaques lleteres o Les Basses on elaboren productes com les làmines de vedella freda o la picada de vedella amb escalivada.

A més també us podeu acostar al Centre de Manipulació de la Castanya, on promouen el coneixement de la castanya i el castanyer i l’acosten als més petits, i Sambucus, on cultiven, assequen i envasen herbes aromàtiques per a fer infusions i condiments.

Us esperem a qualsevol dels nostres productors el cap de setmana del 9 i 10 de juny, sigueu benvinguts a pagès!

Back To Top