Exploreu la tradició de la gastronomia osonenca
La comarca d’Osona és coneguda pels seus productes de proximitat i alta qualitat, que al mateix temps, formen part de molts plats de la cuina catalana. Veniu a degustar i conèixer els restaurants i productors que contribueixen a preservar la tradició osonenca i viviu moments únics en parella.
Si voleu conèixer i aprendre més sobre els productes de la comarca, la millor opció és visitar els mateixos productors, perquè us expliquin de primera mà els processos de producció i pugueu degustar els fantàstics productes d’Osona. Des de Fet a Osona, s’ha creat una xarxa de productors, que ofereixen visites als seus establiments, per a descobrir què hi ha al darrere de cada producte, i què els fa únics. Podeu escollir d’entre diversos productors; La Castanya de Viladrau, Ca la Teresona, L’herbolari de Sau, Cervesa del Montseny, Molí de la llavina o les Destil·leries Bosch. A més, alguns d’aquests productors, van guanyar la primera edició del concurs de Fet a Osona, Aliments excel·lents.
El mes de març se celebra la Festa de l’Arbre a alguns dels municipis d’Osona, una celebració per reivindicar la importància de la cura pel medi ambient, i la preservació de l’entorn natural. Hi podreu trobar diferents activitats de tota mena, actuacions musicals, i parades artesanals on podreu degustar els productes tradicionals de cada zona. El 9 de març se celebra a Muntanyola, la 28a edició, i a Viladrau, que va ser el primer municipi de Catalunya a adherir-se al centenari de la festa, se celebra el cap de setmana del 22 i 23 de març. Aprofitant que sou a Viladrau, podeu fer la visita a La castanya de Viladrau per a conèixer més sobre aquest meravellós producte.
També us podeu entaular en algun dels restaurants d’Osona Cuina que us seduiran amb els seus plats elaborats amb els productes de proximitat, i podreu descobrir nous sabors típics d’Osona.
Trieu l’opció que trieu, viureu una experiència gastronòmica molt completa i única en parella, i haureu pogut formar part, de tot el procés de producció que hi ha al darrere d’aquests productes de km 0 que es troben a la comarca. Podreu apreciar encara més el valor que tenen, i la dedicació, estima i tradició que hi ha en la gastronomia osonenca.