skip to Main Content
Tot A Punt Per Al Porc I La Cervesa, La Fira Gastronòmica De Manlleu

Tot a punt per al Porc i la Cervesa, la Fira Gastronòmica de Manlleu

El tret de sortida d’aquest esdeveniment serà el divendres 25 de setembre a les 8 del vespre, i durant tot el cap de setmana, podreu degustar i comprar productes del porc, plats preparats d’embotits i cerveses artesanes de qualitat, a la carpa menjador i a les terrasses de la fira. En aquest context, aprendreu el procediment d’elaboració de les cerveses, el maridatge, especialitat i propietats de cadascuna.



Paral·lelament, també tindran lloc tota una sèrie d’activitats complementàries com desfilades de moda, concerts i espectacles que agradaran a grans i petits. Us anotem els actes principals del Porc i la Cervesa, Fira Gastronòmica de Manlleu:



  • Matança del porc i elaboració d’embotits en directe. Tant dissabte, a partir de les 17 h (fins al vespre) com diumenge, a partir de 9.30 h fins a les 14 h. Els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal de Manlleu ofereixen cada any aquest espectacle gastronòmic. A través del qual, els visitants poden veure com es feia l’elaboració d’embotits i altres productes tradicionals a la masia: carn i botifarra del perol, bull, botifarra negra o morro fregit. Aquest any, complementant la matança que serà comentada en directe per en Pere Tàpies, dissabte a la tarda, i en Pep Noguer, diumenge al matí, els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal també duran a terme la Rostida en directe de quatre porcs a foc lent, tant dissabte com diumenge, que se serviran i degustaran un cop rostits, a la fira.

 

  • Els Cracks de la Cuina. Aquest serà l’espai del Mercat Municipal que enguany comptarà amb una zona dedicada als més petits de la casa. A aquest espai, conduït per la Montse Blanch, es faran diversos tallers de cuina i d’elaboració d’embotits, adreçats nens i nenes.

 

  • L’Aula del Gust. Un espai pensat per a què els més gourmets puguin tastar nous productesi gaudir d’autèntiques delicatessen. També tindran lloc diversos tasts guiats de cerveses artesanes nacionals i d’importació, maridatges amb cervesa i porc, tasts d’embotits selectes i de qualitat,  degustacions de plats preparats, xerrades sobre el procediment cerveser artesà i molt més.

 

  • IV Dia Cuina ManlleuDissabte, en el marc de l’Aula del Gust, es durà a terme el IV Dia Cuina Manlleu, unes activitats coorganitzades amb la Revista Cuina, fruit d’un acord de promoció entre la fira i l’Editorial Sàpiens. Enguany, les activitats més destacades del Dia de la Cuina seran: El 4t concurs de receptes gastronòmiques de blocairesel Tast d’embotits selectes i el 1r concurs de cerveses artesanes. Amb aquest nou concurs es vol premiar i donar relleu als productors cervesers que són presents a la fira. La revista Cuina seleccionarà un jurat especialitzat en cervesa artesana i donarà un premi a la cervesa més tradicional o clàssica, i un altre a la més innovadora i rellevant de la jornada.

 

A més, enguany es comptarà amb les següents novetats:



  • La Granja. Un espai pensat perquè les famílies, i especialment els més menuts de la casa, disposin d’un espai de joc i d’experimentació que els apropi al món del porc i a la vida de la masia.

 

  • Vermut de la FiraDissabte de les 11 a la 13 h, diversos restauradors, cansaladers i cervesers de la fira oferiran un vermut amb platets a preus molt econòmics que permetran que els visitants i gormands puguin tastar diverses tapes i cerveses artesanesDiumenge 27 de setembre, de les 10 a 13.30 h, podreu gaudir d’un Brunch de la Fira, on podreu assaborir cinc platets o cerveses artesanes, a escollir entre les propostes dels diferents restauradors, cansaladers i cervesers que hi són presents. Els tiquets estaran a la venda al punt d’informació de la fira, des de divendres fins diumenge al migdia.

 

  • Nou espai Foodtrucks. Complementarà l’oferta gastronòmica amb una gran varietat de productes, molt suggeridors des de les característiques caravanes d’estil ‘vintage’.

 

  • Espai escènic Ràdio Manlleu.  Al vespre/nit de divendres i dissabte, la fira comptarà amb un espai amb concerts, espectacles i activitats en directe, per a què gaudiu de la música i l’oci fins ben entrada la matinada.


Durant aquesta Fira Gastronòmica també s’organitzaran diverses activitats per a què els visitants descobreixin i coneguin la capital del Ter. Com per exemple: visites guiades a la Colònia Rusiñol i al nucli històric de Manlleupedalades, concerts, desfilades de moda i exposicions.



Així doncs, ja ho sabeu, el cap de setmana del 25 al 27 de setembre veniu a gaudir de la festa gastronòmica més tradicional del territori. En l’edició anterior va comptar amb més de 20.000 assistents. No us ho podeu perdre, veniu amb la família a gaudir amb els 5 sentits de la gastronomia del porc i la cervesa!

 

Back To Top